MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Topless όπως οι άντρες μπορούν να κυκλοφορούν οι γυναίκες στην Νέα Υόρκη!

Καλοκαιράκι έρχεται και πολλές γυναίκες μπορεί να εμφανισθούν στην Νέα Υόρκη σε πάρκα και αλλού , που επειδή έχουν ζεσταθεί ή θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία, πετάνε τα σουτιέν τους και εμφανίζονται γυμνόστηθες. Και τι πρέπει να κάνει η αστυνομία, σε μια τέτοια περίπτωση; Τίποτα, όπως δηλώνουν ξεκάθαρα οι αρχές.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα,  εστάλη υπόμνημα στα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης, το οποίο υπενθυμίζει στους 34.000 αστυνομικούς της πόλης ότι κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν πρέπει να επιβάλλεται απέναντι σε άτομα, άνδρες ή γυναίκες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω. Άρα, και οι γυναίκες που κυκλοφορούν topless δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα, όπως δηλώνεται καθαρά στο υπόμνημα.

Έσπασε λοιπόν ένα μεγάλο ταμπού στην Νέα Υόρκη! Κι αυτό οφείλεται σε μια δικαστική απόφαση της 7ης Ιουλίου 1992 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αναγνώριζε αυτό το δικαίωμα και στις γυναίκες, εις το όνομα της ισότητας των δύο φύλων. Απλά, τον νόμο αυτό αγνοούσαν οι αστυνομικοί όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι που μια ακτιβίστρια καλλιτέχνης, ονόματι Holly van Voast παρενέβη.
-holly-van Voast

H συγκεκριμένη καλλιτέχνιδα έχει συλληφθεί πάρα πολλές φορές από την αστυνομία για την αγάπη της να κυκλοφορεί γυμνόστηθη στους δρόμους. Μάλιστα όπως καταγγέλει, κάποτε κλείστηκε 6 μέρες σε ψυχιατρική κλινική παρά την θέλησή της. 

Έτσι, η Holly Van Voast στις 15 Μαΐου κατέθεσε διαμαρτυρία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης εναντίον τόσο της Αστυνομίας όσο και του Δήμου, στην οποία υπενθυμίζει και τον συγκεκριμένο νόμο του 1992, που αναγνωρίζει το δικαίωμα και στις γυναίκες να κυκλοφορούν γυμνόστηθες. Θορυβημένες οι αρχές από τις καταγγελίες της καλλιτέχνιδος για παρενόχληση, έστειλαν το σχετικό υπόμνημα υπενθύμισης προς τους 34.000 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς της Νέας Υόρκης.

Έτσι κανείς αστυνομικός δεν θα δικαιούται να συλλαμβάνει μια γυναίκα, επειδή κυκλοφορεί topless στην Νέα Υόρκη. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b