MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ματωμένα ρόδα: Το συγκρότημά μας είναι η εκπλήρωση ενός παιδικού μας ονείρου!

Μια παρέα Πατρινών φοιτητών συναντιέται το Σεπτέμβριο του 2009 και δημιουργεί το συγκρότημα Ματωμένα Ρόδα. Όπως δηλώνουν στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν, οι Ανδρέας Σταθούλιας, Νίκος Τζανότης, Γιάννης Κόττας, Κώστας Αλεξίου και Βασίλης Κανέλλης, οδηγήθηκαν από την κοινή τους αγάπη για μουσική στην δημιουργία του συγκροτήματος. Με επιρροές από «Ξύλινα Σπαθιά», «Τρύπες» και «Διάφανα Κρίνα» τα «Ματωμένα Ρόδα» κινούνται στο χώρο του ελληνόφωνου ατμοσφαιρικού ροκ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν, μας μιλούν για τα όνειρά τους, την πιο σημαντική τους στιγμή, τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, αλλά και την φράση που τους εκφράζει. 

-Ποιο ήταν το παιδικό σας όνειρο;
Σαν παιδιά είχαμε ο καθένας τα δικά του όνειρα για το μέλλον. Μεγαλώνοντας, όλοι καταλάβαμε ότι η μουσική αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και πλέον το να γράφουμε τη δική μας μουσική υπάρχει πάντα μέσα στους στόχους και τις προσδοκίες του καθενός από εμάς. Έτσι, μπορούμε να αντιληφθούμε το συγκρότημα σαν την εκπλήρωση ενός παιδικού μας ονείρου.

-Πως αποφασίσατε ν’ ασχοληθείτε με τη μουσική;
Τα προσωπικά βιώματα του καθενός από εμάς μας ώθησαν στην ενασχόλησή μας με τη μουσική. Για παράδειγμα, κάποιοι από εμάς έχουν μουσικούς στο οικογενειακό τους περιβάλλον, ενώ οι περισσότεροι ζούμε στην Πάτρα, μια πόλη με μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση. Επίσης, η επιθυμία μας να παίξουμε οι ίδιοι κομμάτια συγκροτημάτων που θαυμάζουμε υπήρξε σημαντικός παράγοντας.

-Τι ακούτε για να σας φτιάξει η διάθεση;
Ενδεικτικά, μας ευχαριστεί να ακούμε ελληνικές μπάντες όπως Διάφανα Κρίνα, Τρύπες και Ενδελέχεια, αλλά και ξένες όπως Rush, Karnivool και Nightwish. Γενικά, χαιρόμαστε να ανακαλύπτουμε νέες και καλές δουλειές.

-Τι ακούσατε τελευταία και σας άρεσε πολύ;
Από ελληνικούς δίσκους μας άρεσαν πολύ οι καινούριες δουλειές του Παύλου Παυλίδη και των Κόρε.Ύδρο., ενώ ενθουσιαστήκαμε με δίσκους ξένων συγκροτημάτων, όπως το ‘Dead End Kings’ των Katatonia – πραγματικά φοβερή δουλειά – αλλά και το ‘Altered State’ των Tesseract, το οποίο βγήκε πριν από λίγες μέρες.

-Πώς προτιμάτε ν’ ακούτε μουσική; (ραδιόφωνο, cd, ipod, internet…)
Για πρακτικούς λόγους, ακούμε μουσική περισσότερο από τον υπολογιστή και το mp3 player. Λόγω ποιότητας ήχου αποφεύγουμε να ακούμε μουσική από το internet (πχ. Youtube) και προτιμούμε να ακούμε τους δίσκους των αγαπημένων μας συγκροτημάτων από cd σε ηχοσύστημα, και γι’αυτό άλλωστε σκοπεύουμε στο προσεχές μέλλον να βγάλουμε το δίσκο μας και σε έντυπη μορφή.

-Τα 5 πιο αγαπημένα σας κομμάτια (από όλα τα είδη / καλλιτέχνες)
Η ερώτηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μιας και μας είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσουμε μόνο 5 κομμάτια. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα εξής (χωρίς αξιολογική σειρά):
Κάτι σαράβαλες καρδιές (Διάφανα Κρίνα)
Pain (Blackfield)
Lazy (Deep Purple)
Lazarus (Porcupine Tree)
Learning to live (Dream Theater)

Ποιος/οι καλλιτέχνες αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς;
Η μπάντα που μας σημάδεψε και αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία τους συγκροτήματός μας είναι τα Διάφανα Κρίνα. Ακόμη και το όνομά μας, σε ένα βαθμό, αποτελεί φόρο τιμής σε αυτούς. Οι επιρροές μας είναι πάρα πολλές και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από το ελληνόφωνο rock (Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά κλπ) μέχρι και το progressive rock/metal (Tool, Porcupine Tree, Saturnus).

Ποια συναυλία καλλιτέχνη/συγκροτήματος σας έχει μείνει αξέχαστη και γιατί;
Για τον καθένα μας ήταν μια διαφορετική συναυλία και για διαφορετικούς λόγους. Για τον Κώστα ήταν το show “The Wall – Roger Waters” στην Αθήνα , για τον Βασίλη το live των Opeth στο Fuzz (Αθήνα) το 2009, για τον Αντρέα, το Γιάννη και τον Νίκο ήταν μία από τις τελευταίες συναυλίες από Διάφανα Κρίνα στην Πάτρα.

-Πού και πώς διασκεδάζετε συνήθως;
Ήσυχα bar με καλή μουσική (rock κατά προτίμηση), αλλά και ρεμπετάδικα!

-Η πιο σημαντική στιγμή στην πορεία σας ήταν…
Νομίζω η στιγμή που αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας στούντιο για πρόβες. Υπήρξε αφορμή για τον καθένα μας να θυσιάσει πολύ χρόνο και χρήματα για το συγκρότημα και κατ’ επέκταση αφορμή να σκεφτούμε σοβαρά τι είναι η μπάντα για εμάς και τι θα επιδιώξουμε για το μέλλον. Ήταν μια στιγμή που έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα επενδύσουμε στις μουσικές μας ικανότητες.

-Πείτε μας μια ατάκα/ρήση που σας εκφράζει
«Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, η ζωή είναι μεγάλη μην την κάνεις καρναβάλι»
Τρύπες, “Χάρτινο Τσίρκο”

– Ετοιμάζετε κάποιο Live; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Το επόμενο μας live θα είναι και η παρουσίαση του δίσκου μας ‘Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα’ το Φθινόπωρο. Μέχρι τότε, μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το δίσκο από τη σελίδα μας στο bandcamp (http://matomenaroda.bandcamp.com/). Μετά από αυτό θέλουμε να δώσουμε όσο περισσότερες συναυλίες γίνεται εντός και εκτός Πάτρας με σκοπό την προώθηση του. Παράλληλα, δεν σταματάμε να δουλεύουμε πάνω σε καινούριο υλικό.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b