MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας τενόρος “λαϊκός”! Ο Γιώργος Τσιριγώτης σε 10+1 ερωτήσεις!

Δραστήριος και πολυπράγμων! Ο Γιώργος Τσιριγώτης επανέρχεται για τρίτη φορά στη σκηνή του Half Note, πλαισιωμένος από τέσσερις μοναδικούς δεξιοτέχνες μουσικούς, για να μας χαρίσει και πάλι μοναδικές στιγμές συγκίνησης και πάθους με «Τα 4 πρόσωπα ενός τενόρου». Ξεκινώντας με άριες και ναπολιτάνικες καντσονέτες, περνώντας στην Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη με τραγούδια που κύριο εκπρόσωπο έχουν τον Αντώνη Νταλγκά, συνεχίζοντας με Βασίλη Τσιτσάνη και Μίκη Θεοδωράκη και δείχνοντας τέλος το σύγχρονο πρόσωπό του, παίζοντας τα καινούργια του τραγούδια γραμμένα από τους Ανδρέα Κατσιγιάννη και Νίκο Πιτλόγλου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ποιο ήταν το παιδικό σας όνειρο;
Όπως ήδη μαντεύετε, να γίνω μουσικός.

Τι ακούτε για να σας φτιάξει η διάθεση;
Κλασική μουσική, Θεοδωράκη και Νταλκά.

Τι ακούσατε τελευταία και σας άρεσε πολύ;
Την Μαριαστέλλα Τζανουδάκη και τον Βασίλη Καιτιτζόγλου σε μια βραδιά μόνο για κιθάρα- φωνή. Καταπληκτικό!

Πώς προτιμάτε ν’ ακούτε μουσική; 
CD και ραδιόφωνο κυρίως στο αυτοκίνητο, youtube στο σπίτι όταν θέλω να μελετήσω κάτι.

Ποια είναι τα 5 πιο αγαπημένα σας κομμάτια από όλα τα είδη;
Πέντε ε; Μου βάζετε δύσκολα! Το δεύτερο μέρος στην “7” του Μπετόβεν, “Che gelida manina”- Puccini, “Σαββατόβραδο” του Θεοδωράκη, “Κυριακή σε γνώρισα” του Τσιτσάνη με την Γκρέυ και οι “Αμανέδες” του Νταλκά.

Ποιος/ οι καλλιτέχνες αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς;
Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Νταλάρας, Παβαρότι, Ντομίνγκο.

Ποια συναυλία άλλου καλλιτέχνη ή συγκροτήματος σας έχει μείνει αξέχαστη και γιατί;
Είναι πολλές, ιδιαίτερα εκείνες στην Αμερική, με το κλασικό ρεπερτόριο και στην Όπερα. Σε ελληνικό έδαφος η Ρενέ Φλέμινγκ στο Ηρώδειο τραγουδώντας a capella, χωρίς μικρόφωνο. Μεγάλη συγκίνηση! Την Εστουδιαντίνα σε μια της συναυλία στο Badminton γιορτάζοντας τα δέκα της χρόνια και άλλη μια ξανά με την Εστουδιαντίνα και την Γλυκερία στο Αίθριο του Μεγάρου. Δύσκολα ακούς ορχήστρες υψηλού επιπέδου με πραγματικούς Σολίστες και ενορχήστρωση. Την πιο μεγάλη συγκίνηση την έζησα τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν ο μαέστρος Ανδρέας Τσεκούρας ένωσε τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη με την παραδοσιακή μας μουσική, έχοντας δυο ορχήστρες, την λαϊκή του Μίκη και την παραδοσιακή με τον Τσιαμούλη σε μια σκηνή. Μετά τα Κρητικά την Ρωμιοσύνη. Τρέλα. Απίστευτος ο Τσεκούρας, δεν σταματά να γεννά, να σκέφτεται και να παρατηρεί.

Πού και πώς διασκεδάζετε συνήθως; 
Ταβερνάκια κοντά στην θάλασσα, περιπάτους στη θάλασσα, σινεμά και όσο μπορώ περισσότερο να ‘μαι κοντά στη φύση.

Η πιο σημαντική στιγμή στην πορεία σας ήταν…
Όταν γνώρισα την καθηγήτριά μου στο τραγούδι και αποφάσισε να με κάνει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που ήμουν, και από αυτό που μπορούσα να φανταστώ. Της οφείλω πολλά.

Πείτε μας μια ατάκα ρήση που σας εκφράζει
Πάμε!!!

Τι κάνετε επαγγελματικά αυτό τον καιρό;
Δουλεύω το πρωί στον ιατρικό χώρο, και από το μεσημέρι και μετά τρέχω με τα μουσικά, πρόβες, μελέτη, οργάνωση των επόμενων βημάτων. Αγώνας!

Ο Γιώργος Τσιριγώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου έμαθε να παίζει και να τραγουδά τα λαϊκά μας τραγούδια. Συνέχισε τις σπουδές του στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έζησε για δέκα χρόνια. Εκεί, μελέτησε με εξαιρετικούς δασκάλους φωνητική και μουσική και συνεργάστηκε με γνωστούς μαέστρους της Β. Καλιφόρνιας, διεθνείς μουσικούς και κλασικές ορχήστρες (Zoila Munoz, Michael Goodwin, Marla Volovna), τραγουδώντας όπερες και άριες, κυρίως του ιταλικού ρεπερτορίου. Ταυτόχρονα συμμετείχε σε μικρότερα μουσικά σχήματα παίζοντας παραδοσιακές μουσικές της χώρας μας και της Μεσογείου.
Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται στενά με κάποιους από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως τους: Κυριάκο Γκουβέντα, Θανάση Βασιλά, Ντάσο Κούρτη, Θανάση Σοφρά καθώς και με τον Μανώλη Καραντίνη και τον Ανδρέα Τσεκούρα, κάνοντας αφιερώματα για τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Info: O Γιώργος Τσιριγώτης εμφανίζεται στη σκηνή του Half Note την Πέμπτη 25 Απριλίου. Μαζί του οι δεξιοτέχνες: Παναγιώτης Παπαγεωργίου: πιάνο, Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί, Θανάσης Σοφράς: κοντραμπάσο, Θανάσης Βασιλάς: μπουζούκι.


Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b