MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Είναι πραγματική η γυμνή φωτογραφία της Μέρκελ;

Από τα μπάνια του λαού (φράση του Ανδρέα Παπανδρέου) έχουμε πλέον τα μπάνια της κυρίας Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος αναστατώνει πότε εμφανιζόμενη με μαγιό τον τελευταίο καιρό σε κάποια ιταλική παραλία, πότε τελείως τσίτσιδη σε μια παλιά φωτογραφία της, όπου έκανε γυμνισμό μαζί με όμορφες ανατολικογερμανίδες φίλες της το καλοκαίρι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

merkelΗ πρώτη φωτογραφία που βγήκε ήταν αυτή με το μαγιό. Η Γερμανίδα καγκελάριος προφανώς ήθελε να ξεσκάσει από τις περιπέτειες της ευρωζώνης, με την κυπριακή κρίση να έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλον τον κόσμο και πήγε να κάνει τα μπάνια της κάπου στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην διάσημη για τα θερμά λουτρά παραλία της Νάπολι.

Προφανώς κάποιος παπαράτσι την εντόπισε και την απαθανάτισε με το μαγιό της. Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου ήταν αρκετά ειρωνικά, του τύπου: Ο κόσμος καίγεται κι η Μέρκελ κάνει τα μπανάκια της.

Ωστόσο, η φωτογραφία που έκανε την μεγαλύτερη αίσθηση ήταν μια ασπρόμαυρη από το μακρινό παρελθόν της Μέρκελ στην Ανατολική Γερμανία.
merkel naked

Σε αυτήν η Μέρκελ μαζί με δύο φίλες της κάνουν μπάνιο ολόγυμνες. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε θέμα, όχι μόνο γιατί δείχνει γυμνή την καγκελάριο, αλλά κυρίως για το κατά πόσον είναι αληθινή ή προϊόν φωτομοντάζ. Αυτό το ερώτημα το δημιούργησε το γεγονός ότι το θέμα έσκασε πρωταπριλιά.

Με την φωτογραφία στην Ελλάδα κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν εναντίον της Γερμανίδας πολιτικού για το γεγονός ότι ο φακός την έχει τσακώσει τσίτσιδη. Όμως οι εκτιμήσεις ως προς την αυθεντικότητα της φωτογραφίας ποικίλουν. Άλλοι λένε πως έχουν δει φωτογραφίες της Μέρκελ στα νιάτα της και δεν μοιάζει με την γυμνή γυναίκα της φωτογραφίας. Έψαξα κι εγώ κάποιες φωτογραφίες στο google και κάνα δυο που βρήκα της έμοιαζαν αρκετά. Σε άλλες πάλι ήταν ξανθιά, όπως είναι σήμερα, αλλά μπορεί να έχει αλλάξει χρώμα το μαλλί της. 

Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να είναι πραγματική η φωτογραφία. Κάποιος ανέλυσε τα pixel της φωτογραφίας και δεν βρήκε να έχει γίνει photoshop. Επίσης, θεωρούν ότι την εποχή που η Μέρκελ ήταν νέα στην Ανατολική Γερμανία ο γυμνισμός ήταν πολύ διαδεδομένος. Και υποθέτουν ότι δεν θα είχε τότε στο μυαλό της την πολιτική καριέρα, ώστε να είναι πιο μαζεμένη.

Από όσο κατάλαβα, κανείς δεν είναι σίγουρος για το αν είναι η Μέρκελ στην φωτογραφία ή ακόμα αν είναι χαλκευμένη αυτή η φωτογραφία. Όσο για το θέμα της Πρωταπριλιάς, μάλλον η φωτογραφία κυκλοφόρησε πρώτη φορά πριν την 1 Απριλίου, οπότε ακόμα και πλαστή να είναι, αυτό δεν έγινε για να τιμήσουν το έθιμο της πρωταπριλιάς. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b