MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Η Μήδεια του Μποστ στο θέατρο Ενδορφίνη

Από την Τρίτη 26 Μαρτίου και κάθε Τρίτη και Τετάρτη το έργο του Μποστ “Μήδεια” ανεβαίνει στο θέατρο Ενδορφίνη. Λόγια και εικόνες παιγνιώδεις, σχεδόν Διονυσιακές. Μια Μήδεια που σκοτώνει τα παιδιά της γιατί ελευθεριάζουν. Ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην υποκρισία, που αιώνες και χιλιετίες τώρα κατατρώει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο Νίκος Δημητρόπουλος, ένας νέος ταλαντούχος σκηνοθέτης, στήνει μια ιδιαίτερη και άκρως ενδιαφέρουσα εικαστική παράσταση με καταιγιστικούς ρυθμούς, χρώματα και πινελιές που θυμίζουν τσίρκο του παραλόγου, φωτίζοντας τις διαχρονικές αξίες του έργου του Μποστ.

“Ηθελημένοι αναχρονισμοί και πλατειασμοί, όλη η σύγχυση της σημερινής Ελλάδας χαρτογραφημένη. Υποκρισία και καθωσπρεπισμός. Κάτω από την επίφαση του κινδύνου και την εκτυφλωτική λάμψη των προβολέων, υφέρπουν τα κραυγαλέα γέλια και τα χειροκροτήματα, ενώ πίσω από τα γέλια, καιροφυλακτεί η μελαγχολία κι εκείνο το απόκοσμο ρίγος του θανάτου. Ένα θέαμα φτωχό και συνάμα φαντασμαγορικό, ζοφερό και συνάμα παιγνιώδες. Όλα αυτά τα στοιχεία ενυπάρχουν στο έργο, μαζί μ’ ένα έντονο στοιχείο μεταμόρφωσης, το οποίο, όταν δυο ηθοποιοί υποδύονται όλους τους ρόλους, γίνεται πια απροκάλυπτο”.

Η Ιφιγένεια Αστεριάδη και ο Γιάννης Στεφόπουλος, ηθοποιοί με μακρά πορεία στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, μεταμορφώνονται και ερμηνεύουν με ένταση τους πολλαπλούς ρόλους του έργου, σε μια συνεχή χορογραφία που αποδίδει το γελοίο και κωμικοτραγικό χαρακτήρα του έργου.

Τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η εικαστικός-ζωγράφος Βανέσσα Τουζλούκωφ, έργα της οποίας-από τη συλλογή συστήματα τροφοδοσίας, που πρόσφατα εκτέθηκε και στο παλιό τζαμί, στην Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου- θα εκτίθενται παράλληλα στο χώρο του θεάτρου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Νίκος Δημητρόπουλος
Παίζουν: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Στεφόπουλος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Κουστούμια: Βανέσσα Τουζλούκωφ
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Επιμέλεια κίνησης: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτογραφίες: Στάθης Σταμουλακάτος
Video: Αλέξης Πηλός

Διεύθυνση
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο

Τηλέφωνο
210 5200059

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μποστ
Σκηνοθεσία: Νίκος Δημητρόπουλος


Παίζουν: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Στεφόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b