MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια για 2η σεζόν στο Θέατρο Ζίνα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπυ, η μεγάλη επιτυχία σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια συνεχίζεται, για 2η χρονιά, στο Θέατρο Ζίνα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης χρονιάς, και έπειτα από τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε το κοινό, η παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Έφη Μουρίκη, θα συνεχιστεί για 2η χρονιά, από την 1η Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ζίνα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το εμβληματικό έργο του Έντουαρντ Άλμπυ, ένα από τα πιο συγκλονιστικά και βαθιά ανθρώπινα θεατρικά έργα του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια. Με το βαθιά ψυχογραφικό του βλέμμα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναδεικνύει το έργο ως μια ανελέητη ψυχολογική παρτίδα, που αντανακλά τη διαχρονική αγωνία του ανθρώπου να ορίσει την ταυτότητά του μέσα σε έναν κόσμο που καταρρέει.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους αναλαμβάνουν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται ο Σπύρος Σταμούλης και η Ελεάνα Στραβοδήμου, σε ένα τετραπρόσωπο σχήμα υψηλής έντασης και υποκριτικής δεξιοτεχνίας, που φέρνει στο φως τη σκληρή αλήθεια πίσω από τις κοινωνικές μάσκες, τα παιχνίδια εξουσίας και τις προσωπικές μας ψευδαισθήσεις.

Το έργο, με αφορμή μια φαινομενικά απλή επίσκεψη ενός νεαρού ζευγαριού σε ένα ώριμο παντρεμένο ζευγάρι, εξελίσσεται σε μια νύχτα αποκαλύψεων, έντονων συγκρούσεων και συναισθηματικής απογύμνωσης, σε μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο τραγικό και το ειρωνικά αστείο.

Σκηνοθετικό σημείωμα του Σωτήρη Τσαφούλια:

«Το έργο Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Άλμπι παρουσιάζει μια έντονη, συναισθηματική και ψυχολογική σύγκρουση, εστιάζοντας στις σχέσεις και τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από τις κοινωνικές προσδοκίες και τις προσωπικές αντιφάσεις. Ένας άντρας και μια γυναίκα προσκαλούν ένα νεαρό ζευγάρι στο σπίτι τους για ποτό, και η συνάντηση εξελίσσεται σε έναν καταιγιστικό ψυχολογικό πόλεμο, αποκαλύπτοντας τα εσωτερικά τους τραύματα και τις κρυμμένες αλήθειες. Οι διάλογοι είναι γεμάτοι από ασυνείδητα και συνειδητά παιχνίδια εξουσίας και αμφισβήτησης. Ο εσωτερικός κόσμος των χαρακτήρων αποκαλύπτεται μέσω της συνεχούς διαστρέβλωσης και ανατροπής της πραγματικότητας που οι ήρωες προσπαθούν να δημιουργήσουν. Η συνεχής αναφορά στο όνομα της Βιρτζίνια Γουλφ εντείνει τη διάσταση του έργου, παραπέμποντας στην έννοια του προσωπικού και συλλογικού παραλογισμού, αλλά και της κατασκευής ταυτοτήτων σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια Κανονική Μέρα, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια στο Θέατρο Έργον12.09.2018

Το έργο είναι επίκαιρο όσο ποτέ μια και αναλύει την ανθρώπινη φύση, τη ματαιότητα των κοινωνικών προσδοκιών και την αδυναμία επικοινωνίας, εξετάζοντας πώς οι ήρωες δημιουργούν ψευδαισθήσεις για να προστατευτούν από τη σκληρή πραγματικότητα». 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Έντουαρντ Άλμπυ
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Μουσική: Ted Regklis
Φωτισμοί: Σωτήρης Τσαφούλιας, Έλενα Πετροπούλου

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Σπύρος Σταμούλης, Ελεάνα Στραβοδήμου

Τιμές Εισιτηρίων: Από 17€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 1η Οκτωβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2026
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00 | Πέμπτη 20:00 | Παρασκευή 21:00 | Σάββατο 18:00 και 21:00 | Κυριακή 19:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Καρολίνα Ζαπατίνα
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/poios-fobatai-tin-birtzinia-goulf-2os-xronos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Ζίνα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0642 4414
Φωτογραφίες: Γκέλυ Καλαμπάκα
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Αμπελόκηποι
Ζίνα
Απο 01/10/2026 εως 06/12/2026
Λεωφ. Αλεξάνδρας 74
Τετάρτη/Πέμπτη: 20:00
Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Σάββατο: 18:00
Κυριακή: 19:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασίλης Μαγουλιώτης σκηνοθετεί τον Γιάννη Νιάρρο σε έναν μονόλογο - ομαδική ψυχοθεραπεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ανεξάρτητα Κράτη: Η μεγάλη επιτυχία επσιτρέφει για 3η χρονιά στο Θέατρο Χώρα
ΘΕΑΤΡΟ
Άγριος Σπόρος: Η βραβευμένη παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη για 2η σεζόν στο Μικρό Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Θεόφιλος sold: Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου για τον σπουδαίο ζωγράφο στο Θέατρο Μίνι Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
2 Χρόνια Διακοπές: Ο μαγικός κόσμος του Ιουλίου Βερν ζωντανεύει από την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Οδύσσεια: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Το National Theatre Live επιστρέφει με τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό
ΘΕΑΤΡΟ
Κοινός Λόγος: Η εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναβιώνει σε νέα πολυμεσική εκδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γιάννης Τσορτέκης συναντά την Έλενα Μαυρίδου για 2η χρονιά στη «Δεσποινίδα Τζούλια»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πειρασμός: Μια ανατρεπτική ανάγνωση της κωμωδίας του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
BLANCHE after: Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί στο Arroyo το «μετά» της ηρωίδας του «Λεωφορείου ο Πόθος»