MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βουγιουκλάκη στην Μοντέρνα Σταχτοπούτα: Έπαιζε την θεόφτωχη φορώντας Dior! (video)

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μεσουράνησε σε μια εποχή που το σινεμά- ακόμα και στην Ελλάδα- ήταν μια ψυχαγωγική βιομηχανία ονείρων. Και στο όνειρο ταιριάζει το παραμύθι και όχι ο ρεαλισμός. Το λαϊκό είδωλο της εποχής, διαλύοντας κάθε αίσθηση ρεαλισμού και κοινής λογικής, στο έργο “Μοντέρνα Σταχτοπούτα” (1965) παίζει την φτωχούλα ορφανή που πάει να ζητήσει δουλειά από τον υπερδραστήριο businessman και μεγιστάνα Δημήτρη Παπαμιχαήλ, φορώντας τουαλέτα Dior!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πού τα βρήκε τα λεφτά για Dior η φτωχούλα; Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι τότε στο πλατό και τους φάνηκε η αμφίεση της Αλίκης too much. Ωστόσο, η Βουγιουκλάκη επέμεινε και έτσι στην σκηνή που παραγγέλνει στον κυρ Στέφανο τρόφιμα για το σπίτι χάρη στην σπουδαία της πρόσληψη με 5 χιλιάδες μισθό + τις υπερωρίες, φοράει τουαλέτα του οίκου μόδας Dior, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Joy στον ΣΚΑΪ.

Δεν ξέρουμε αν ήταν Μοντέρνα η Σταχτοπούτα του Σακελλάριου, αλλά σίγουρα με αυτήν την Dior τουαλέτα της Βουγιουκλάκη, να παραγγέλνει “μακαρόνια με λίγο ζαμπόν” ήταν αρκετά Μετά- Μοντέρνα! Κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η σούπερ σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν πιο μπροστά από την εποχή της. 

Η σκηνή βέβαια, με τις “λαχταριστές” παραγγελίες φαγητού από την φτωχούλα με το Dior, στην οποία συμμετέχει ο Παπαμιχαήλ, θυμίζει μια άλλη ταινία του Παπαμιχαήλ δυο χρόνια πριν, το “" target="_blank">Τεμπελόσκυλο“(1963). Εκεί ο Παπαμιχαήλ προσλαμβάνεται από την Μαίρη Χρονοπούλου και αμέσως παίρνει τηλέφωνο τον πατέρα του να παραγγείλει μπόλικα τρόφιμα (στο video του link είναι από το 6:00 και μετά), τα οποία μέχρι τότε δεν είχαν την δυνατότητα να φάνε. Θέλανε, βλέπετε, να το κάψουν, γιορτάζοντας την πρόσληψη του “τεμπελόσκυλου”.

Φαίνεται ότι σε μια εποχή ανέχειας, με μεγάλες δυσκολίες για την ελληνική μεταπολεμική και μετεμφυλιακή ελληνική κοινωνία, τέτοιες σκηνές ήταν πολύ αγαπητές, καθώς έβγαζαν μια λαχτάρα για φαγητό. (Εδώ μπορούμε να θυμηθούμε και τον Γιάννη Γκιωνάκη στον “" target="_blank">Αχόρταγο” του Ψαθά, που χόρταινε κοιτώντας τα φαγητά στις βιτρίνες των καταστημάτων.)

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b