MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιώργος Ψυχογιός: Κάθε καλλιτεχνική πράξη θέλει κι έναν τοκετό. Κάθε μέρα είμαι έγκυος!

“Δεν είμαι το νερό. Είμαι ο σωλήνας. Το νερό είναι η μουσική” δήλωσε ο Γιώργος Ψυχογιός σε μια εκδήλωση μεταξύ φίλων και γνωστών της μουσικής για την παρουσίαση του νέου cd του πολυσύνθετου μουσικού στο Ιανός cafe. Μεταξύ των ανθρώπων που μίλησαν για τον καλλιτέχνη είναι ο γνωστός ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης και ο επιχειρηματίας Νίκος Αυξεντιάδης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Αλέκος Συσσοβίτης δήλωσε ότι ο Γιώργος Ψυχογιός έχει ερωτική σχέση με την νότα και με την γυναίκα. Όταν παίζει ο Ψυχογιός, δήλωσε, δουλεύουν και οι πέντε αισθήσεις, ενώ τον χαρακτήρισε τρομερά δοτικό και τρομερά συγκεντρωμένο. Για το νέο cd του Ψυχογιού δήλωσε ότι το άκουσε, το λάτρεψε και τον ηρεμεί.
20130312 134612Η σχέση του Αλέκου Συσσοβίτη με τον Γιώργο Ψυχογιό είναι μια σχέση μεγάλης συμπάθειας και αμοιβαίου σεβασμού. Οι δυο τους γνωρίστηκαν χάρη στο Faust Bar Theatre, που έχει στην ιδιοκτησία του ο ηθοποιός και στην σκηνή του οποίου έχει παίξει ο προικισμένος μουσικός. Για τον Συσσοβίτη ο Ψυχογιός είναι αυτό που λέει το όνομά του: Γιος της ψυχής. Είναι επίσης και γιος όλης της γης, που με την μουσική του αγκαλιάζει όλο τον πλανήτη, καθώς έχει στοιχεία λάτιν, τζαζ, κλασικής μουσικής κ.α.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων παρισταμένων μίλησε και ο χορηγός του Γιώργου Ψυχογιού, ο Νίκος Αυξεντιάδης, στην οικονομική στήριξη του οποίου ο μουσικός χρωστάει πολλά. Ο κ. Αυξεντιάδης τόνισε ότι όταν πρωτοείδε τον Ψυχογιό να παίζει, ένιωσε σαν να βλέπει την ψυχή του καλλιτέχνη από την κλειδαρότρυπα. Δήλωσε ακόμα ότι τα cd του Ψυχογιού γίνονται πολύ αγαπητά και στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι το να είναι χορηγός του μουσικού είναι μια πράξη εταιρικής κοινωνικής συνείδησης, επωφελής προς την κοινωνία. Παράλληλα, ευχήθηκε ο Ψυχογιός να απευθυνθεί σε περισσότερο κόσμο και να μελοποιήσει νέους ποιητές. 

Ο Γιώργος Ψυχογιός πήρε το λόγο τελευταίος και μίλησε τόσο με λόγια, όσο και με την μουσική του. Δήλωσε αστειευόμενος ότι κάθε καλλιτεχνική πράξη θέλει έναν τοκετό. Κι ότι ο ίδιος είναι κάθε μέρα έγκυος. Επίσης, αφιέρωσε το νέο του cd στους μουσικούς που έπαιξαν σε αυτό, στους οποίους- όπως είπε- και ανήκει. Συνάμα, χαρακτήρισε το νέο άλμπουμ μουσική υπερπαραγωγή, λόγω του μεγάλου αριθμού μουσικών που χρησιμοποιήθηκαν. 
20130312 140729
Το νέο cd ονομάζεται  «Yiorgos Psihoyios in Paris», Μετά από το επιτυχημένο “The art of melancholy”, ο Γιώργος Ψυχογιός επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα μοναδικό c.d. – έκπληξη, δημιουργώντας ένα δίσκο μόνο με ακκορντεόν. Πρωτότυπες ενορχηστρώσεις σε κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και προσωπικές συνθέσεις από τον ίδιο τον Γιώργο Ψυχογιό αποτελούν το υλικό του. 

Για να μας δώσει ένα δείγμα της μουσικής του ο Γιώργος Ψυχογιός πήρε το ακκορντεόν του και μαζί με μια ομάδα μουσικών (κρουστά, 2 κιθάρες κι ένα κοντραμπάσο) μας έπαιξε με αισθαντικότητα και το πάθος που τον χαρακτηρίζει ως εκτελεστή, είτε τζαζ αυτοσχεδιασμών, είτε κλασικών κομματιών, μερικά από τα κομμάτια του νέου του cd, αλλά κι ένα μουσικό έργο του Νίνο Ρότα, από το La Strada του Φελίνι, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στο cd. Η μουσική που ακούσαμε ήταν πολύ αξιόλογη κι έδωσε και μια πιο γλυκιά νότα στην συνέντευξη τύπου. 

Επίσης, στο Polis Art Cafe ο Γιώργος Ψυχογιός και οι μουσικοί του θα παρουσιάσουν στο κοινό στις 13 Μαρτίου αγαπημένα jazz standards, αλλά και κομμάτια από τον γαλλικό και αμερικάνικο κινηματογράφο, ενώ δεν θα λείψουν κομμάτια από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Ψυχογιού. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b