MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άννα Βίσση: Οι “Δαίμονες” είναι το παιδί μου!

Περήφανη σαν την μάνα που οι Δαίμονες είναι το παιδί της δήλωσε η Άννα Βίσση, τρισευτυχισμένη για τα πολύ καλά λόγια που είπαν όλοι οι συντελεστές της παράστασης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες στο Παλλάς για την ροκ όπερα “Δαίμονες”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ροκ όπερα «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα σε ιστορία-στίχους του Σταύρου Σιδερά, που αναστάτωσε τη μουσική σκηνή της εποχής της, παρουσιάζεται ανανεωμένη στη σκηνή του Παλλάς από την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Πάντα με την μοναδική Άννα Βίσση στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και έναν λαμπερό θίασο. Η παράσταση έχει ήδη προκαλέσει την μεγάλη ανυπομονησία του θεατρόφιλου κοινού, με ήδη προπωλημένα 10 χιλιάδες εισιτήρια. 

Το πρώτο όνομα αυτού του θιάσου φυσικά είναι η Άννα Βίσση, η οποία δήλωσε έτοιμη να τα δώσει όλα για τους Δαίμονες. Θυμήθηκε ακόμα πόσο είχε απολαύσει το πρώτο ανέβασμα των Δαιμόνων πριν 22 χρόνια και τόνισε πως είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της. Δήλως μάλιστα ότι νιώθει “σαν να ερωτεύομαι ξανά τον ίδιο άνθρωπο στην ίδια ζωή και να μπορώ να του δώσω περισσότερα”.  

Από την συνέντευξη τύπου απουσίαζαν λόγω ασθένειας και ο συνθέτης Νίκος Καρβέλας και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας. Αλλά για την σκηνοθεσία του Κακλέα μίλησαν όλοι σχεδόν οι συντελεστές με τα καλύτερα λόγια. Η Εβελίνα Παπούλια δήλωσε ότι “ένα από τα μεγάλα θέλω μου ήταν να συνεργαστώ με τον Γιάννη Κακλέα”. Αυτό, όπως είπε, δεν είχε γίνει τόσα χρόνια, αλλά με αυτήν την συνεργασία δικαιώθηκε που το ήθελε. “Για μένα είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης!” είπε χαρακτηριστικά. Με ανάλογο ενθουσιασμό μίλησε και για την Άννα Βίσση, την οποία χαρακτήρισε “απόλυτη Θεά” σε όλα και έναν εξαιρετικά καλό άνθρωπο.
20130311 132846
Ο Παναγιώτης Πετράκης έκλεψε την παράσταση, λέγοντας στην Άννα Βίσση, σχεδόν σαν να της κάνει ερωτική εξομολόγηση: “Σε έχω λατρέψει”. Επίσης, δήλωσε ότι έχει δει την πρώτη παράσταση πάνω από 15 φορές όταν ήταν ακόμα παιδάκι κι ότ ήταν μοναδική εμπειρία η συνεργασία με καλλιτέχνες αυτού του διαμετρήματος.  

Από την πλευρά του, ο Μανόλης Παντελιδάκης, στάθηκε κι αυτός στην σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, που θεατροποίησε το κόνσεπτ και φώτισε την περίεργη διαπλοκή ιδεών του έργου. Η παλιά παράσταση, μπροστά στην καινούρια, όπως, είπε ο γνωστός σκηνογράφος, ήταν σχεδόν κονσερτάντε, θέλοντας να δείξει πόσο πιο θεατρικοί είναι οι νέοι Δαίμονες του 2013. 

Υπόθεση των Δαιμόνων

16ος αιώνας. Η Δυτική Ευρώπη αναπτύσσεται οικονομικά και πνευματικά. Το κυνήγι των Μαγισσών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Παρ’ όλα αυτά όμως οι Μάγισσες μαζί με τους πιστούς οπαδούς του Σατανά συνεχίζουν κρυφά τις ιερές τελετές και τις ανθρωποθυσίες τους. Κι έτσι… ξεκινάει η ιστορία του έργου.

Βρισκόμαστε σε μία Ευρωπαϊκή χώρα. Ένα έφηβο κορίτσι ετοιμάζεται να θυσιαστεί στον άρχοντα τους Σκότους. Την ίδια στιγμή εισβάλει στρατός με καθοδηγητή έναν Ιεροεξεταστή. Εκείνος διατάσσει να συλληφθεί η Μάγισσα με σκοπό να τη βασανίσει για να ομολογήσει ότι είναι οπαδός του Σατανά. Η Μάγισσα ομολογεί και ο Ιεροεξεταστής ζητάει από τη Βασίλισσα να την κάψει στη φωτιά. Η Βασίλισσα είναι καλόκαρδη, αλλά πρέπει να κάνει το σωστό και διατάζει τη θανατική καταδίκη της. Η Μάγισσα την απειλεί λέγοντάς της “Θα τα ξαναπούμε σε μία άλλη ζωή”.

21ος αιώνας – Νέα Υόρκη.
Η Ροζάννα είναι ηθοποιός και πρωταγωνίστρια ενός θιάσου που ανεβάζει έργο του Σαίξπηρ. Στο έργο υποδύεται μία Βασίλισσα. Η Λόα, ανήκει επίσης στο θίασο και υποδύεται τη Μάγισσα του έργου. Είναι και οι δύο ερωτευμένες με τον Ντάνιελ και εκείνος με τη Ροζάννα. Στο παρελθόν η Λόα και ο Ντάνιελ είχαν δεσμό. Η Λόα θέλει να τον ξανακερδίσει. Μέσα στην απελπισία της χρησιμοποιεί Βουντού και μαγικά κόλπα. Κι έτσι ο Ντάνιελ αρχίζει να αλλάζει… Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο παράξενη…

22 χρόνια μετά το πρώτο και επιτυχημένο ανέβασμα τους, οι Δαίμονες εξακολουθούν να γοητεύουν και μας δίνουν ραντεβού στη σκηνή του Παλλάς στις 22 Μαρτίου.

Συντελεστές:
Δημιουργός: Νίκος Καρβέλας
Ιστορία-στίχοι: Σταύρος Σιδεράς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Μουσική Διεύθυνση: Αλέξιος Πρίφτης
Χορογραφίες: Ζωή Τατόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Πρωταγωνιστούν:
Άννα Βίσση, Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτης Πετράκης, Νικόλαος Καραγκιαούρης

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):
Λητώ Αμπατζή, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Λούης Γεωργίου, Μαρία Γράμψα, Νικόλαος Ζιάζιαρης, Βίκυ Καρνέζη, Μάνος Κοπανάκης, Οδυσσέας Κωνσταντίνου, Κασσιανή Λειψάκη, Ευγενία Λιάκου, Δανάη Μωραϊτη, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αγγελική Παρδαλίδου, Άρης Πλασκασοβίτης, Μαρίνα Σάττι, Ιβάν Σβιτάιλο, Κωνσταντίνος Τσερκάκης, Λευκοθέα Τσιουραμάνη

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b