MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έλεος πια με αυτόν τον Τατσόπουλο!

Ο Πέτρος Τατσόπουλος πάντα ήξερε να κάνει θόρυβο γύρω από το όνομά του. Είχε καταφέρει να γίνει πιο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ως συγγραφέας, παρά για το ίδιο το συγγραφικό του έργο. Μετά κοντραρίστηκε με τον Πιτσιρίκο στο internet. Στη συνέχεια έγινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ανοίξει μέτωπο με τους Χρυσαυγίτες. Και πρόσφατα, υπεραμυνόμενος του ανδρισμού του, δήλωσε ότι έχει «π…ξει την μισή Αθήνα». Κι όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει την φράση του, έγραψε στο Facebook του το αμίμητο: «Σιγά την Μεγαλούπολη».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Εντάξει, κύριε Βουλευτά, μπορεί να υπάρχουν και μεγαλύτερες πόλεις από την Αθήνα, αλλά μια πόλη με πληθυσμό 4 εκατ. είναι σίγουρα πολυάριθμη. Και ο μισός της πληθυσμός, δύο εκατ., δεν λες ότι είναι αμελητέα ποσότητα.

Ο Τατσόπουλος, βέβαια, δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που κομπάζει για τον ανδρισμό του και τις ερωτικές του κατακτήσεις, ενίοτε με εξωφρενικές δηλώσεις. Θυμάμαι πάρα πολλούς να το κάνουν, εδώ και χρόνια. Ποδηλάτες, ηθοποιούς, τραγουδιστές… Γιατί λοιπόν γίνεται τόση φασαρία ειδικά για τον Τατσόπουλο;

Ίσως γιατί αυτοί οι ναρκισσιστικοί κομπασμοί ανήκουν σε μιαν άλλη εποχή των celebrities, την εποχή των παχιών αγελάδων (για κάποιους) και της άνθισης του lifestyle. Τώρα όλοι οι διάσημοι κλαίγονται, σαν να υποφέρουν μαζί με τον φτωχό λαό την κρίση εξίσου και δεν κάθονται να λένε δεξιά κι αριστερά πόσο καλά περνούν και πόσο σεξουαλικοί είναι.

Ένας άλλος λόγος, που είναι εξίσου πιθανός, είναι η βουλευτική ιδιότητα του Τατσόπουλου. Το να τα λέει αυτά ένας ηθοποιός ή ένας αθλητής δεν ξενίζει και τόσο. Η κοινή γνώμη είναι όμως λιγότερο συνηθισμένη στο να ακούει τέτοιους κομπασμούς από πολιτικούς, ασχέτως αν πλέον, μετά τον Μπερλουσκόνι και τον Στρος Καν, δεν νομίζω ότι κανένας πέφτει από τα σύννεφα. Εξάλλου, ο Τατσόπουλος πέτυχε την σεξουαλική δραστηριότητα που υποστηρίζει ότι πέτυχε όσο ήταν συγγραφέας και δημοσιογράφος, καθώς η πολιτική του καριέρα τώρα άρχισε.

Ένας τρίτος λόγος, είναι ότι η κοινή γνώμη δεν τον πάει. Όπως γενικά δεν πάει τους καλλιτέχνες του ποιοτικού- δηλαδή συγγραφείς, σκηνοθέτες, συνθέτες του έντεχνου κτλ. Αν έλεγε ότι έχει πάει με την μισή Αθήνα κάποια από τις αγάπες του ελληνικού κοινού, κάποιος λαϊκοπόπ τραγουδιστής ή κάποιος ηθοποιός γνωστός από τα σίριαλ, σίγουρα θα γινόταν καλαμπούρι αλλά δεν θα υπήρχε τόσο εχθρική αντιμετώπιση.

Είναι επίσης και τα χαρακτηριστικά της δήλωσης τέτοια, που ενοχλούν την κοινή γνώμη. Επειδή ο Τατσόπουλος γενικά βρίζει και στον δημόσιο λόγο του, χρησιμοποιώντας ένα πιο βαρύ λεξιλόγιο από το συνηθισμένο, για να δείξει πόσο άντρας είναι, προκάλεσε μεγάλο κύμα αντίδρασης στο internet και όχι μόνο.

Φυσικά, το θέμα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Είναι ένα από τα επουσιώδη θέματα που κάνουν θόρυβο και τραβάνε την προσοχή της δημοσιότητας. Απλά, αυτό που προκαλεί απορία είναι γιατί ειδικά σε αυτήν την περίπτωση έγινε τόσος ντόρος, αφού αυτό το «έργο» το έχουμε δει από πάρα πολλούς διάσημους στο παρελθόν.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b