MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Mitsubishi πούλησε εργοστάσιο για ένα ευρώ!

Κάθε άλλο παρά ρόδινες είναι οι προοπτικές της αγοράς αυτοκινήτου στην Ευρώπη, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. Η κρίση έχει αρχίσει να κάνει έκδηλα την εμφάνιση της και δεν είναι καθόλου τυχαίο που μια εταιρεία όπως η Mitsubishi, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο στην Ολλανδία, έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ!

Monopoli Team

Εγκαταστάσεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, όπου παράγονται τα Colt και Outlander, πουλήθηκαν για ένα ευρώ! Μόλις για ένα ευρώ!! Οι Ιάπωνες πρόσφεραν το εργοστάσιο στην ολλανδική εταιρεία VDL Group, με τη δέσμευση όμως ότι δεν θα απολύσει κανέναν από τους 1.500 εργαζομένους. Όσο για τα δύο μοντέλα που κατασκευάζονται εκεί, θα σταματήσουν να παράγονται στα τέλη του έτους και τη σειρά τους θα πάρουν από το 2014 αυτοκίνητα της Mini.

Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Αυτό που προβληματίζει τους πάντες, είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα στην ευρωπαϊκή αγορά, με τα μεγάλα στελέχη να κάνουν λόγο για πρωτοφανή καταστροφή. Δεν θα είναι έκπληξη, ακόμα και κολοσσοί, όπως η Fiat να φύγει κάποια στιγμή από την Ιταλία με προορισμό την Αμερική, αφού όπως τόνισε και ο Sergio Marcionne, ο όμιλος ζει λόγω των κερδών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ως πότε όμως; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει όχι μόνο τους Ιταλούς, αλλά ακόμα και τους μέχρι πρότινος υπερόπτες Γερμανούς, που βλέπουν μια πολύ δύσκολη χρονιά για το 2013.

Λουκάς Παπαλάμπρος

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b