MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Video: Η γελοία αντιγραφή των 300 από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή!

Η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου είχε γράψει στην στήλη της στα Νέα ότι έχουμε δει ελληνικά σίριαλ πολύ χειρότερα από τα τούρκικα. Και αυτό είναι αλήθεια. Μάλιστα, στην σαπουνόπερα οι Τούρκοι φαίνεται ότι μας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ. Όταν όμως σηκώνουν ψηλά τον αμανέ και πάνε να αναμετρηθούν με υπερπαραγωγές δράσης του Hollywood, όπως οι 300, το αποτέλεσμα είναι μάλλον κωμικοτραγικό.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο λόγος είναι για την ιστορική σαπουνόπερα Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, που προβάλλεται στον ΑΝΤ1. Αν και τα τούρκικα δεν μου αρέσουν -όπως γενικά οι σαπουνόπερες- αυτό έκατσα να το παρακολουθήσω, για να δω κατά πόσον οι Τούρκοι μπορούν να δημιουργήσουν μια ιστορική σειρά εποχής. Αλλά δεν με τράβηξε. Πρόκειται για μια τυπική σειρά σαπουνόπερας, στην οποία οι χαρακτήρες είναι ιστορικά πρόσωπα και φοράνε στολές εποχής.

Επειδή ο πρωταγωνιστής είναι ένας μεγάλος στρατηλάτης της τουρκικής ιστορίας, η σειρά έπρεπε να έχει και σκηνές με δράση. Στην μάχη του Βελιγραδίου, στην οποία οι Τούρκοι πολεμιστές του Σουλεϊμάν θριαμβεύουν έναντι των αντιπάλων τους, η αντιγραφή από τις σκηνές μάχης στους 300 είναι εμφανείς.

Τα πλάνα από το πλάι, το slow motion, η υπερβολική και υπογραμμισμένη ροή αίματος σε κάθε σπαθιά, η εστίαση στην μονομαχία, είναι μερικά σημεία που δείχνουν έντονα την αντιγραφή. Παρ’ όλ’ αυτά, η αντιγραφή εμένα δεν μου φαίνεται πετυχημένη. Ούτε οι σκηνές στους 300 μου άρεσαν πολύ όταν τις είδα, γιατί θύμιζαν πολύ video game. Αλλά η τουρκική απομίμηση είναι πιο φθηνή και πιο κακοφτιαγμένη. Για να αποφασίσετε αν συμφωνείτε ή όχι με την άποψή μου, μπορείτε να δείτε το video.

Γιώργος Σμυρνής


[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/H7fHnbQb2is” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/I1OFO77xvwI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b