MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σάννυ Χατζηαργύρη: -H Λίλα των Singles ειναι ροκ στην ιδεολογία, η Σάννυ είναι ροκ ΚΑΙ στην μουσική!

Έκσταση και δικαίωση, μετά από πολλά χρόνια που υπάρχει η μπάντα the Sunny side of the razor, αισθάνεται η γνωστή ηθοποιός και μουσικός Σάννυ Χατζηαργύρη, για το γεγονός ότι το συγκρότημά της θα παίξει support στην συναυλία- μουσικό γεγονός της χρονιάς των Red Hot Chili Peppers στις 4 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.Συνέντευξη στον Γιώργο Σμυρνή

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ηθοποιός, που αγαπήθηκε όσο λίγες από το κοινό ως η καυτή και απελευθερωμένη Λίλα στην σειρά Singles, είναι και μία σημαντική alternative ροκ μουσικός, frontwoman στο συγκρότημα The Sunny Side of the razor (η φωτεινή πλευρά του ξυραφιού). Οι επιρροές της είναι οι Cure, οι Nirvana και οι Placebo. Μάλιστα, είχε την τύχη να συμμετέχει σε συναυλία με τον τραγουδιστή των Placebo, τον Brian Molco, ένα από τα μουσικά της ινδάλματα, ο οποίος μάλιστα ενδιαφέρθηκε για τη μουσική της. 

Με αφορμή την συμμετοχή των The Sunny Side of the razor στην συναυλία των Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ η Σάννυ Χατζηαργύρη μας παραχώρησε συνέντευξη. Και μας μιλάει για τη μουσική της, τις διαφορές ανάμεσα στους μουσικούς και τους ηθοποιούς, την αγάπη της για το θέατρο, ενώ μας εξηγεί τι σημαίνει το sunny side of the razor.

-Ο κόσμος σας έχει μάθει από το χαρακτήρα που ερμηνεύσατε στο Singles. Πόσο κοντά είστε σε αυτόν τον χαρακτήρα και πόσο ροκ είναι τελικά η Λίλα;
H Λίλα ειναι ροκ στην ιδεολογία, η Σάννυ ειναι ΚΑΙ στην μουσική.

– Είστε η frontwoman των Sunny Side of the razor. Κατ’ αρχάς “η φωτεινή πλευρά του ξυραφιού” τι υποδηλώνει και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;
Οι στίχοι μου διαπραγματεύονται, κατά βάση, τον ψυχολογικό πόνο και βασιζονται στην πίστη οτι όταν δεν τρέχεις να κρυφτείς απο αυτόν με διάφορους τρόπους, είτε βρισκόμενος σε άρνηση, είτε εθελοτυφλώντας (μηδενισμός, ναρκωτικα κτλ) και τον αντιμετωπίζεις, τότε μόνο μπορεί να φύγει και να βιώσεις ολοκληρωτικά την ευτυχία όταν έρθει. Αλλιώς τον κουβαλάς πάντα μαζί σου, είτε λιγότερο είτε περισσότερο. Ενώ οταν τον αντιμετωπίζεις, εξουδετερώνεται, και τοτε μπορείς να βιώσεις πραγματικά και σε όλο τους το μεγαλείο την χαρά και το φως που ακολουθεί. Εξ’ ού και η φωτεινή πλευρά του ξυραφιού.

– Τι συναισθήματα σας γεννάει το γεγονός ότι θα είστε support των Red Hot Chilli Peppers;
Έκσταση και, μετά από πολλά χρόνια που υπάρχει η μπάντα, ασχέτως ότι την γνώριζαν λίγοι, δικαίωση.

– Τι τραγούδια παίζει η μπάντα σας;
Ένα ευρύ φάσμα της ροκ, απο alternative – indie – pop μέχρι goth.

– Ποιές είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
Πολλές! Oι πρώτες που μου έρχονται στο νού, ειναι Cure, Nirvana, Placebo.

-Έχετε παίξει στο Rockwave με Moby και Placebo. Τι σας έχει αφήσει αυτή η συνύπαρξη με μεγάλα ονόματα της μουσικής;
To ότι μιλούσα με τον Brian Molko των Placebo, εναν άνθρωπο που συγκαταλέγεται στις βασικές μουσικές επιρροές μου, πραγματικά μου ήταν αδιανόητο! Όπως επίσης οτι ενδιαφέρθηκε απο μόνος του να ακούσει μουσική μου, πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ για τον απλούστατο λόγο οτι συγκροτήματα σαν κι αυτά δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τίποτα άλλο. Kαι μου ζήτησε cd κι εγω δεν είχα να του δώσω, κάτι που μου φαίνεται, επίσης, αδιανόητο!

– Έχετε γεννηθεί στην Αμερική. Σκέφτεστε την επιστροφή στις ΗΠΑ;
Οι ΗΠΑ και η Ελλαδα συνυπάρχουν στην ζωή μου αρμονικά όπως η υποκριτική με την μουσική. Ποτέ δεν θα άφηνα την μια για τη άλλη.

-Από την υποκριτική τι σας αρέσει περισσότερο: θέατρο, τηλεόραση ή κινηματογράφος;
Θέατρο με χίλια.

– Πολλοί ροκ σταρ έχουν παντρευτεί κι έχουν κάνει παιδιά και οικογένειες. Μπορεί ένας γάμος να είναι ροκ; Κι αν είναι ροκ, αυτό είναι καλό ή κακό για το γάμο;
Η έννοια Πίστη και ολοκληρωτικό δώσιμο χωρίς συμβιβασμούς είναι η πραγματική ΡΟΚ ιδεολογία, και σε αυτήν ειναι βασισμένη και ο Γάμος.

– Πόσο σας έχει επηρεάσει το γεγονός ότι γιαγιά σας ήταν η σπουδαία ηθοποιός Ελένη Χατζηαργύρη;
Ολες οι γιαγιάδες μας έχουν την δύναμη να μας επηρεάζουν και να μας καθοδηγούν με την διαυγεια και την πολύτιμη πειρα τους! Εκεινη απλα, και ευχαριστω το θεο γιαυτο, μπορουσε να το κανει και επαγγελματικα!

-Υπάρχει γενικά ένα πέρασμα των ηθοποιών στη μουσική, αλλά και των τραγουδιστών στην υποκριτική. Γιατί είναι τόσο συνηθισμένο αυτό το πάρε-δώσε;
Οι τέχνες μας ειναι σαν αδελφες ψυχες. Η μια αναζηταει την αλλη.

-Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στους ηθοποιούς και τους μουσικούς;
Αυτήν την ερώτηση πραγματικά μπορώ να σου την απαντήσω γιατί τους έχω ζήσει και τους δυο από πολύ κοντά. Θα σου πω ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο για τον καθένα, που έχουν το ενδιαφέρον να είναι ακριβώς αντίθετα στην σύγκριση, μιλώντας πάντα σε γενικές γραμμές. Οι ηθοποιοί είναι ένα πολύ πειθαρχημένο είδος ως προς την δουλειά τους αλλά είναι και άκρως ανταγωνιστικοί. Ενώ οι μουσικοί έχουν το πολύ ωραίο να νιώθουν τους άλλους μουσικούς σαν αδέλφια, αλλά είναι πολύ χαλαροί και απείθαρχοι στην δουλειά τους.

-Μιλήστε μας για τα επόμενα σχέδιά σας.
Προς το παρόν, εκτός από το καινούργιο album που γράφεται  και το video clip του καινουργιου μας τραγουδιου- Μr Pepperman- δεν εχουμε χρονο για σχέδια. Είμαστε σε πρόβες, πρόβες, πρόβες για την μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ στις 4 Σεπτέμβρη, με τους Red Hot Chilly Peppers! Yeah!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b