MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι τρέλες του πρίγκιπα!

Στον κόσμο του Life Style και των ταμπλόιντ έχει μπει για τα καλά η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και αυτό δεν είναι καινούριο. Συμβαίνει ήδη από την εποχή της Diana. Η Diana ήταν τροφή για τα media. Εξαιρετικά αγαπητή στο κοινό, με φιλανθρωπική δράση αντισυμβατική πριγκίπισσα, με εξωσυζυγικές σχέσεις, με φοβερές κόντρες με τον Κάρολο και την Βασίλισσα, αλλά και μαγική στο γυαλί και στο πώς να διαχειρίζεται την εικόνα της- έβαζε τα γυαλιά σε εκλεγμένους πολιτικούς. Από εκεί ξεκίνησε ένα κυνήγι από τα media των θεμάτων της βασιλικής οικογένειας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θέμα βέβαια είναι ότι η Lady D. από την στιγμή που χώρισε με τον Κάρολο έπαψε να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας- κάτι που έδωσε την δυνατότητα στα media να την κυνηγήσουν ακόμα περισσότερο. Αυτό το θρυλικό κυνήγι για μια φωτογραφία, για πολλούς είναι και υπεύθυνο για τον άδοξο θάνατο της, ο οποίος έφερε τέτοια πίκρα στον αγγλικό λαό και προκάλεσε τριγμούς στον θεσμό της βασιλείας.

Αν όμως η Lady D δεν έχει βασιλικό αίμα, το ίδιο δεν ισχύει με τα παιδιά της. Οι δύο της γιοι, ίσως και λόγω της μιντιακής κληρονομιάς της Diana, αλλά και του τίτλου που έχουν, ως εν δυνάμει διάδοχοι του αγγλικού θρόνου, αποτελούν καυτό θέμα για τα ΜΜΕ. Το θέμα είναι πως αυτός που προορίζεται για διάδοχος, ο William, είναι πολύ καθωσπρέπει, παντρεμένος με ένα “καλό κορίτσι”, τηρεί ανελειπώς το πρωτόκολο. Εμφανίζεται βέβαια συχνότατα στα media, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να του προσάψει κανείς.

Ο σκληροπυρηνικός συνεχιστής της παράδοσης της Diana, είναι ο μικρότερος πρίγκιπας Harry. Ίσως και λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο απαλλαγμένος από τα βάρη της διαδοχής, ο Harry είναι ένα party animal που απασχολεί διαρκώς τα media με τις τρέλες του και την επιπολαιότητά του. Το στριπ μπιλιάρδο σε ένα πάρτυ και οι γυμνές φωτογραφίες του που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και από εκεί σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου, είναι η πιο χαρακτηριστική στιγμή του. Όμως γενικά είχε την φήμη του τρελιάρη. Σε αντίθεση βέβαια με την Diana, o Harry δεν έχει ούτε την αίγλη, ούτε την ικανότητα να μιλάει στις κάμερες κι απασχολεί μόνο με τις διασκεδάσεις του και με τίποτα άλλο (η Diana είχε και φιλανθρωπική δράση, ενώ ήταν γυναίκα με άποψη για τα πράγματα). Γι’ αυτό και το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί προβλήματα στο ενδεχόμενο, αν κάτι πάθει ο William, να γίνει αυτός Βασιλιάς της Αγγλίας. Δε νομίζω ότι θα αποχτήσει ποτέ την αγάπη του αγγλικού και του παγκόσμιου κοινού, όπως την είχε κατακτήσει η αντισυμβατική Diana.

Από μιντιακής απόψεως, πάντως, το θέμα δείχνει την μεταβολή που έχει προκαλέσει το internet στην προβολή σκανδάλων σχετικών με υψηλά πρόσωπα. Ήδη από το σκάνδαλο Clinton είχε ξεκινήσει αυτό, καθώς το Monica gate είχε διαρρεύσει πρώτα στο διαδίκτυο και μετά το αναπαρήγαγαν τα “επίσημα” media.

Στην περίπτωση των γυμνών φωτογραφιών του Ηarry, έχουμε κάτι ακόμη πιο παράδοξο. Οι φωτογραφίες διέρρευσαν από τον ιστότοπο TMZ, προκαλώντας παγκόσμιο σάλο. Οι αγγλικές εφημερίδες δεν έδειξαν τις φωτογραφίες του πρίγκιπα, έπειτα από πιέσεις του παλατιού. Η Sun μάλιστα έφτασε στο σημείο να βάλει ηθοποιούς να κάνουν αναπαράσταση των γεγονότων, αντί βάλει τις φωτογραφίες. Όμως το γεγονός αυτό είναι απλώς μία ένδειξη σεβασμού των ταμπλόιντ στο αγγλικό στέμμα, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στον έλεγχο των αρνητικών επιπτώσεων του σκανδάλου. Κι αυτό γιατί οι τηλεοράσεις όλου του κόσμου έπαιξαν το θέμα, ενώ το ίδιο το internet έχει πλέον πολύ μεγάλο κοινό.

Γιώργος Σμυρνής
 


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b