MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Beach Volley στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου: Βόλεϋ παραλίας χωρίς παραλία!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα από τα λίγα αθλήματα που το γυναικείο σκέλος του απασχολεί πολύ περισσότερο από το αντρικό είναι το Beach Volley. Και καθώς είναι ένα ολυμπιακό άθλημα δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο χώρος που φιλοξενεί αυτό το λαοφιλές άθλημα είναι στην καρδιά του Κεντρικού Λονδίνου. Η λογική του αθλήματος είναι να έχει αμμουδιά και θάλασσα. Εξ ου και το όνομα: Beach Volley- δηλαδή Βόλεϋ Παραλίας.

Οι Άγγλοι πάντως επέλεξαν να πρωτοτυπήσουν και έφτιαξαν ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης, το γέμισαν με άμμο και το ονόμασαν παραλία. Έχει όμως οπτική επαφή με όλα τα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης. “Από το Big Ben στο London Eye. Από την στήλη του Νέλσον στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Κάθε θέα από το Ολυμπιακό Στάδιο του μπιτς βόλεϊ είναι το Λονδίνο σε όλο του το μεγαλείο“, όπως γράφει η Janie McCauley.

Δεν ξέρω αν αναβαθμίζεται ο χαρακτήρας του αθλήματος. Από τη μία γίνεται πιο του σαλονιού, φεύγοντας από την παραλία και μπαίνονται στο κέντρο μίας τόσο κυριλέ πρωτεύουσας και μάλιστα με ένα γήπεδο κόσμημα. Από την άλλη, χάνει τον χαρακτήρα του. Ένα από τα βασικά εφέ του αθλήματος, άλλωστε, είναι ότι βλέπεις παραλίες. Φαίνεται πάντως ότι το μαγιό έχει το “πάνω χέρι” ως προς την εμπορική αξία που προσδίδει στο άθλημα.

Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Όταν το κράτος πατάει «Αποδοχή κλήσης» και «Απόρριψη ευθύνης»
Αφιέρωμα
Καλοκαίρι στο θέατρο: Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος που ταξιδεύουν στα ανοιχτά θέατρα
Επίκαιρα
Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη
Επίκαιρα
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 150.000 voucher βιβλίων – Οι δικαιούχοι
Art & Culture
Από το YouTube στο Spotify: Πώς δύο γενιές συναντήθηκαν στoυς Florence and the Machine
Αφιέρωμα
Στην “Eclesia” της Naïka στην Τεχνόπολη θα ακούσεις πραγματικά πολυπολιτισμική pop
Επίκαιρα
Δακτύλιος: Πότε σταματά η εφαρμογή του στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
Art & Culture
Thermia Project: Όταν η Κύθνος γίνεται εργαστήριο σύγχρονης τέχνης
Επίκαιρα
Τέλος στο χειρόγραφα μπλοκάκια της Τροχαίας – Τι έρχεται;
Επίκαιρα
Meteo: Το 38% των δασών της Αττικής έχει καεί τα τελευταία 9 χρόνια
Art & Culture
Η Εναλλακτική Σκηνή περνάει σε μια νέα εποχή με το ρεπερτόριο 2026-2027
Αγορές
Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Τι πρέπει να προσέχουμε