MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Beach Volley στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου: Βόλεϋ παραλίας χωρίς παραλία!

Ένα από τα λίγα αθλήματα που το γυναικείο σκέλος του απασχολεί πολύ περισσότερο από το αντρικό είναι το Beach Volley. Και καθώς είναι ένα ολυμπιακό άθλημα δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο χώρος που φιλοξενεί αυτό το λαοφιλές άθλημα είναι στην καρδιά του Κεντρικού Λονδίνου. Η λογική του αθλήματος είναι να έχει αμμουδιά και θάλασσα. Εξ ου και το όνομα: Beach Volley- δηλαδή Βόλεϋ Παραλίας.

Οι Άγγλοι πάντως επέλεξαν να πρωτοτυπήσουν και έφτιαξαν ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης, το γέμισαν με άμμο και το ονόμασαν παραλία. Έχει όμως οπτική επαφή με όλα τα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης. “Από το Big Ben στο London Eye. Από την στήλη του Νέλσον στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Κάθε θέα από το Ολυμπιακό Στάδιο του μπιτς βόλεϊ είναι το Λονδίνο σε όλο του το μεγαλείο“, όπως γράφει η Janie McCauley.

Δεν ξέρω αν αναβαθμίζεται ο χαρακτήρας του αθλήματος. Από τη μία γίνεται πιο του σαλονιού, φεύγοντας από την παραλία και μπαίνονται στο κέντρο μίας τόσο κυριλέ πρωτεύουσας και μάλιστα με ένα γήπεδο κόσμημα. Από την άλλη, χάνει τον χαρακτήρα του. Ένα από τα βασικά εφέ του αθλήματος, άλλωστε, είναι ότι βλέπεις παραλίες. Φαίνεται πάντως ότι το μαγιό έχει το “πάνω χέρι” ως προς την εμπορική αξία που προσδίδει στο άθλημα.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b