MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελένη Λιάσκα: Στηρίζει Χρυσή Αυγή, γιατί είναι… εναντίον της βίας!

Με βασικό της επιχείρημα τα καλλίγραμμα πόδια της, η -κατά τ’ άλλα όχι ιδιαίτερα όμορφη- νεαρή ηθοποιός Ελένη Λιάσκα, βγήκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, για να εξηγήσει στο κοινό τους λόγους που στήριξε την Χρυσή Αυγή με σχόλιο που ανάρτησε στο Facebook. Μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι στηρίζει την Χρυσή Αυγή γιατί είναι κάτι καινούριο και διαφορετικό, αλλά και ότι είναι κατά της βίας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βέβαια, το να είσαι εναντίον της βίας και να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή, είναι τόσο λογικό, όσο το να είσαι Ολυμπιακός και να ψηφίζεις την Κίνηση Παναθηναϊκών. Η Χρυσή Αυγή πιστεύει στην βία, χρησιμοποιεί την βία, απειλεί με βία. Άρα, όσοι την στηρίζουν, στηρίζουν και τη βία. Χρυσή Αυγή χωρίς βία, είναι σαν ζωή χωρίς θάνατο. Είναι μία καθαρή φαντασίωση.

Όσο για την υποστήριξη σε κάτι διαφορετικό, αφού όλα τα άλλα κόμματα τα δοκιμάσαμε και μας “κατέστρεψαν”, όπως υποστηρίζει πάνω- κάτω η νεαρή ηθοποιός, πρέπει να της πούμε ότι ο ναζισμός δεν είναι καινούρια ιδεολογία. Έχει δοκιμαστεί και οδήγησε σε 50 εκατομμύρια νεκρούς (τα θύματα του Β Παγκοσμίου Πολέμου). Όσο για ολοκληρωτισμούς στην Ελλάδα, όλο τον 20ο αιώνα είχαμε μπόλικους. Οι νοσταλγοί του ολοκληρωτισμού, του μιλιταρισμού και της φυλετικής καθαρότητας στην Ελλάδα, δεν πρεσβεύουν τίποτα νέο. Άλλωστε, ως νοσταλγοί, κοιτάζουν προς το παρελθόν, όχι προς το μέλλον.

Φυσικά, αυτή είναι μία ακόμα περίπτωση που ασχολούμαστε με το μιντιακό φαινόμενο Χρυσή Αυγή, που είναι γνωστό ότι πουλάει. Ας μην κοροϊδευόμαστε, ξέρουμε όλοι καλά ότι είναι εμπορικό θέμα οι Έλληνες οπαδοί του ναζιστικού ολοκληρωτισμού. Έφτανε ένα σχόλιο (κάποιου άλλου) που ανάρτησε μια αφελής πολιτικά (αλλά με ένστικτο στο να προκαλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ) νεαρή ηθοποιός στη σελίδα της στο Facebook, για να την κάνει πρώτο θέμα στην Τατιάνα. Η οποία Τατιάνα, γνωστή αλεπού των τηλεθεάσεων, αμέσως μυρίστηκε νούμερα στην AGB και την κάλεσε στην εκπομπή της. Κι η άλλη μόστραρε τα σέξι πόδια της και άρχισε να αραδιάζει πολιτικές και α-πολιτικές ασυναρτησίες, χωρίς να συναντάει ουσιαστικές αντιστάσεις από την παρουσιάστρια. Η όλη αντιπαράθεση κινήθηκε σε πολύ χαλαρά και ανούσια πλαίσια, του τύπου “ως γυναίκα πώς είδες το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης χαστούκησε μία άλλη γυναίκα” λες και όλο το πρόβλημα με τον φασισμό στην Ελλάδα περιορίζεται στο χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη.

Όμως υπάρχει και ένα άλλο μιντιακό φαινόμενο, που εμφανίζεται ξανά με την περίπτωση της Λιάσκα. Και δεν είναι άλλο από αυτό της εθνικίστριας- γλάστρας. Όπως και με την περίπτωση με το video στο youtube της Χελίν (Ελληνίδας) Κατερίνας Μουτσάτσου, έτσι και με την υποστηρίκτρια του πιο ακραία σοβινιστικού κόμματος στην χώρα μας, γίνεται τεράστιος ντόρος. Γυναίκες που έχουν το ρόλο γλάστρας στα media, με διάφορους τρόπους γίνονται πρώτο θέμα υποστηρίζοντας πατριωτικές ή εθνικιστικές θέσεις. Προφανώς, η έννοια του πατριώτη έχει ταυτισθεί με πιο σκληροπυρηνικές ή σοβαρές προσωπικότητες και όταν το ρόλο αυτό πάνε να τον αναλάβουν σταρλετίτσες της showbiz, γίνεται τζέρτζελο και χαβαλές.

Γιώργος Σμυρνής




Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b