MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η κρίση “κουρεύει” και τα βραβεία Νόμπελ!

Αν ο Ελύτης ή ο Σεφέρης παίρνανε φέτος το Νόμπελ Λογοτεχνίας, θα διαπίστωναν μετά λύπης ότι το χρηματικό τους έπαθλο θα είναι μειωμένο κατά 20%.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νόμπελ, μειώνει τα χρηματικά έπαθλα, εξαιτίας της παγκόσμια οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με το Ίδρυμα, ένας από τους βασικούς του σκοπούς είναι να διασφαλίσει μακροπρόθεσμα το κεφάλαιο που έχει κληροδοτήσει ο Alfred Nobel και ως εκ τούτου έκρινε απαραίτητη την περικοπή του επάθλου. Για να μπορέσουν δηλαδή να συνεχίσουν να δίνουν βραβεία Νόμπελ και στο μέλλον, έπρεπε να προβούν σε αυτό το “κούρεμα” της τάξης του 20%.

Το ποσό που λάμβαναν μέχρι πρότινος οι Νομπελίστες έφτανε στο σημαντικό ποσό του 1.400.000 ευρώ.  Το ποσό αυτό μοιραζόταν στα δύο ή στα τρία σε περίπτωση που οι νικητές ήταν δύο ή τρεις.

Μία μείωση 20% σημαίνει ότι τα βραβεία μειώνονται στο ποσό των 1,12 εκατ. ευρώ. Καλά είναι και πάλι! Δεν χαλάει κανέναν τέτοιο χρηματικό έπαθλο, έστω και κουρεμένο!

Το να πάρεις ένα Νόμπελ πάντως είναι πολύ σημαντικό και συμβαίνει μόνο μία φορά στη ζωή σου. Υποτίθεται πρόκειται για τεράστια καταξίωση- οπότε το ποσό δεν ήταν τόσο υπερβολικό, όσο φαίνεται.  Αν και, γενικά, γύρω από το μύθο του βραβείου Νόμπελ υπάρχουν πολλές υπερβολές.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b