MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Απατεώνες και Τζέντλεμεν για λίγες παραστάσεις στο Παλλάς

Αφού χειροκροτήθηκαν θερμά από σαράντα χιλιάδες θεατές για την απολαυστική ερμηνεία τους στους «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» οι Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης επανέρχονται στη σκηνή του Παλλάς από τις 20 Σεπτεμβρίου μόνο για 15 παραστάσεις. Μαζί τους η σπιρτόζα Κατερίνα Παπουτσάκη και άλλοι δεκατρείς ηθοποιοί χορεύουν και τραγουδούν σε μια μεγάλη παραγωγή που γοητεύει και ενθουσιάζει με αεροπλάνα, υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τρένα, αυτοκίνητα, αμμουδιές, απάτες, έρωτες και κυρίως πολύ πολύ γέλιο!

author-image Μάρη Τιγκαράκη
Όταν ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφάσισαν να συνεργαστούν για την παράσταση «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» έβαλαν έναν στόχο στο εγχείρημα τους: Να γελάσει ο κόσμος! Να διασκεδάσουν οι θεατές! Αυτό αποδείχθηκε και η μεγάλη τους επιτυχία αφού το κοινό έδειξε την προτίμηση του γεμίζοντας το Παλλάς από την πρώτη στιγμή. Το πλούσιο θέαμα που σκηνοθέτησε το κορυφαίο κωμικό δίδυμο, με το πλήθος φαντασμαγορικών σκηνικών και την εναλλαγή 120 κοστουμιών υψηλής ραπτικής, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των θεατών που επιβράβευσαν την παράσταση με τη μεγάλη προσέλευση τους. 

Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Jeffrey Lane και David Yazbek, είναι μια παράσταση γεμάτη δράση, χιούμορ, χορό, τραγούδι, συγκίνηση, τρυφερότητα και φυσικά πολύ, μα πολύ γέλιο!

 

Δώδεκα χρόνια μετά τη Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο, οι δύο σπουδαίοι κωμικοί, συναντιούνται στη σκηνή του Παλλάς σκηνοθετούν μαζί και ερμηνεύουν δύο γοητευτικούς απατεώνες΄. Μας ξεναγούν σε μια όμορφη παραλιακή πόλη της Νότιας Γαλλίας, όπου με θαυμαστή δεξιοτεχνία εξαπατούν εύπιστες, πλούσιες και ώριμες κυρίες και τους αποσπούν τεράστια χρηματικά ποσά. Μέχρις ότου η τύχη φέρει στο προσκήνιο ένα καινούργιο πρόσωπο που όχι μόνο θα τους γοητεύσει αλλά… θα τους βάλει τα γυαλιά!

Η παράσταση βασίζεται στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του 1988 «Dirty Rotten Scoundrels» που απόλαυσαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν στους ρόλους των δύο κομπιναδόρων, ενώ στη συνέχεια έγινε μιούζικαλ με επίσης τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Η ιστορία
Δύο γοητευτικοί κομπιναδόροι συναντώνται σ’ ένα παραλιακό θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, που συχνάζουν πλούσιες, ώριμες αλλά αφελείς κυρίες τις οποίες εξαπατούν αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέϊμσον (Γιάννης Μπέζος) αναστατώνεται, όταν ανακαλύπτει ότι ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης) μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Τότε αποφασίζουν να αναμετρηθούν βάζοντας ένα στοίχημά: Όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Παρασυρμένοι όμως από τη γοητεία της νέας και εντυπωσιακής Κριστίν Κολγκέιτ (Κατερίνα Παπουτσάκη) πέφτουν ανυποψίαστοι στην παγίδα της.

Η παραγωγή είναι ιδιαίτερα πλούσια με εντυπωσιακά σκηνικά που υπογράφει ο Μανώλης Παντελιδάκης και κοστούμια που έφτιαξε ο Βασίλης Ζούλιας

Τη μετάφραση του έργου υπογράφουν από κοινού οι Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης και Χρήστος Σιμαρδάνης.
Μουσική διασκευή – διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Χορογραφίες – Κίνηση: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 32 13 100
Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com


[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/uyJA8MYCyi8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: effrey Lane & David Yazbek
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης


Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιάννης Στόλας, Δημήτρης Κανέλλος, Θοδωρής Μπουζικάκος, Λήδα Καπνά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Αντώνης Αντωνάκος, Πέτρος Γεωργοπάλης, Μανόλης Χουρδάκης, Ηλίας Γιαννάκης Αντιγόνη Δούμου, Δήμητρα Τσουχνικά, Μαριάνθη Φωτάκη, Σταυρίνα Ψιμοπούλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b