MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στηρίζει τους gay γάμους ο Obama

Προεκλογική περίοδος έρχεται στις ΗΠΑ και καθένας κοιτάζει να μαζέψει ψήφους από όπου μπορεί. Έτσι ο αρχηγός των Δημοκρατικών και Πρόεδρος της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, Barack Obama, αποφάσισε να γίνει ο πρώτος ένοικος του Λευκού Οίκου που υποστηρίζει ξεκάθαρα τον θεσμό του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, ο Obama αναγκάστηκε να πάρει θέση επί του θέματος- το οποίο απέφευγε να θίξει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του- μετά από την υποστήριξη του gay γάμου από τον Αντιπρόεδρό του Joe Biden. Ο Biden (ο οποίος παλαιότερα δήλωνε αντίθετος με τον γάμο των ομοφυλόφιλων) πριν λίγες ημέρες άλλαξε θέση και εξέφρασε την άποψη στην εκπομπή Meet the Press πως οι gay πρέπει να μπορούν να παντρεύονται.

Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για γκάφα του Αντιπροέδρου του Obama, αλλά η άμεση έκφραση της ίδιας άποψης από τον Obama άδειασε τους ίδιους και όχι τον Biden. Ο Obama, συγκεκριμένα, δήλωσε στο ABC “πιστεύω ότι τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα πρέπει να μπορούν να παντρεύονται”.

Ο Obama μίλησε για φίλους του και συνεργάτες που ζουν μαζί σε πολύ σταθερές, μονογαμικές σχέσεις ιδίου φύλου, μεγαλώνουν παιδιά μαζί, αλλά και για ομοφυλόφιλους στρατιώτες που πολεμάνε στο μέτωπο και νιώθουν περιορισμένοι, γιατί δεν μπορούν να δεσμευθούν σε ένα γάμο. Και όλα αυτά, τον έκαναν να πιστέψει ότι πρέπει να υποστηρίξει τον gay γάμο.

Βέβαια, η στήριξη από τον Πρόεδρο του gay γάμου δεν σημαίνει ταυτόχρονα και θεσμοθέτηση του. Κι αυτό γιατί το νομοθετικό σύστημα των ΗΠΑ είναι πιο περίπλοκο από το ελληνικό και η βούληση του Αρχηγού Κράτους δεν φτάνει από μόνη της για την υλοποίηση του.

Στους σταρ του Hollywood υπήρξε εν πολλοίς μεγάλος ενθουσιασμός για το γεγονός. Σταρ όπως η Ellen de Generes, o Ricky Martin, η Kim Kardashian, o Justin Timberlake, η Eva Longoria, o Kevin Bacon εκφράζουν τη χαρά τους και το θαυμασμό τους για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Μιλούν για πρόοδο αφενός και για υποστήριξη των ατομικών δικαιωμάτων από την άλλη (τα ατομικά δικαιώματα έχουν σταθερά πολύ υψηλή θέση στην θεματολογία των ΗΠΑ και μετρούν πολύ στην κοινή γνώμη).

Από την άλλη, οι οπαδοί του ακροσυντηρητικού Tea Party, οι οποίοι βλέπουν τον Obama σαν τον Αντίχριστο, θεωρούν ότι η υποστήριξη του gay γάμου είναι για τον πρώτο αφροαμερικανό Πρόεδρο των ΗΠΑ το δηλητηριώδες χάπι που κατάπιε, ή το τελευταίο καρφί στην κάσα του. Ευσεβείς πόθοι θα πείτε; Θα δούμε.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b