MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από την showbiz στην πολιτική!- Οι μεταγραφές celebrities από τα κόμματα

Η ιδέα να κατέβεις υποψήφιος με ένα κόμμα σε αυτές τις εκλογές ίσως να μην είναι τόσο ελκυστική για έναν celebrity όσο ήταν πριν μερικά χρόνια, λόγω του μνημονίου και της οργής που υπάρχει στην κοινωνία για το πολιτικό σύστημα. Ωστόσο, η πολιτική (και η εξουσία) δεν παύει να μαγνητίζει τους ανθρώπους της showbiz, ενώ και τα κόμματα επιδιώκουν να έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους με αναγνωρισιμότητα, για να προωθούν τις ιδέες τους και να κερδίζουν και μερικά “ψηφαλάκια”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στον τομέα αυτό το μεγάλο μπαμ το έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κατάφερε να κάνει το κόλπο γκρόσο και να εντάξει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό την αιώνια ντίβα Βάνα Μπάρμπα. Αν και η μεταχρινή ντίβα έχει ομολογήσει ότι στο παρελθόν είχε “ερωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ“, υπέκυψε στο στενό μαρκάρισμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και θα είναι υποψήφια με το ΛΑΟΣ. Λιγότερο βροντερή, αλλά ακόμα πιο παράξενη, είναι η προσχώρηση στο ΛΑΟΣ του Γιάννη Παπαμιχαήλ, γιου του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο οποίος έκανε προσπάθειες στη μουσική και στην τηλεόραση- αποτυχημένες και οι δύο.

Στις εκλογές αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία εξαιρετικά ασφαλής επιλογή. Πρωταγωνιστεί στη λίστα των διασήμων που συντάσσονται με τον Τσίπρα, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. Ακόμα, η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, αλλά και άλλες διασημότητες κατεβαίνουν με το αριστερό κόμμα. Με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιος ο μουσικός Βασίλης Παϊτέρης και οι ηθοποιοί Γιώργος Πάντζας και Πάνος Σκουρολιάκος. Η Λούκα Κατσέλη, αν και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μπει στη Βουλή, έκανε ρελάνς, με μεγάλα ονόματα της πίστας, όπως τον Κώστα Μπίγαλη και το Νεκτάριο Σφυράκη.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά τη δημοσκοπική του καθίζηση, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, έχει καταφέρει να εντάξει στις γραμμές του αρκετά σημαντικά πρόσωπα του αθλητισμού και της τέχνης, όπως τον την πρώην πρωταθλήτρια στον ακοντισμό Άννα Βερούλη και τον πλέι μέικερ Κώστα Παταβούκα. Την δημοσιογραφία και την λογοτεχνία θα εκπροσωπήσει συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.

Εντυπωσιακή μεταγραφή έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς, με την προσχώρηση του cult ηθοποιού με τις απόπειρες να δημιουργήσει εναλλακτικό σινεμά Ρένου Χαραλαμπίδη. Ο Ρένος έχει τονίσει ότι συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία λόγω του Αντώνη Σαμαρά, που όλοι τον είχαν τελειωμένο, όμως αυτός κατάφερε να διεκδικεί την πρωθυπουργία. Και ο Τάσος Μητρόπουλος, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, κατεβαίνει με τη Νέα Δημοκρατία.

Και ο Φώτης Κουβέλης με τη Δημοκρατική Αριστερά είχε την μεγάλη του επιτυχία στον συγκεκριμένο τομέα, με τον γνωστό ηθοποιό Γιάννη Μπέζο να εντάσσεται στις γραμμές του κόμματος. Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, έχει κι αυτό μία γνωστή κωμικό, την Ελένη Γερασιμίδου. Ο επίσης διάσημος κωμικός Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος σε συνεντεύξεις του έχει εκφράσει την άποψη πως η Ελλάδα γερμανοκρατείται, κατεβαίνει με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία ενέταξε στις γραμμές της τον ποδοσφαιριστή Μπατίστα, υιοθετώντας ένα πιο πολυπολιτισμικό προφίλ.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b