MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Space Blanket: Όσον αφορά στην ηλεκτρονική μουσική, στην Ελλάδα παίζουμε εκτός έδρας

Oι Space Blanket, ένα δίδυμο που μας έχει συνηθίσει σε εκρηκτικά live με εντυπωσιακές διαδραστικές προβολές, παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο 180 gr. με τίτλο “Cosmic”. Mε αφορμή την εμφάνισή τους στο Bios στις 24 Μαρτίου, μιλούν στο Monopoli.gr για τις μουσικές επιρροές τους, το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα αλλά και τα επόμενα βήματά τους.Συνέντευξη στο Νίκο Γιακουμέλο

Monopoli Team

Ποιοι είναι οι Space Blanket;
Οι Space Blanket σχηματίστηκαν το 2009 από τους abdul & biscuit. Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας πολύ παλιότερα το 2004 ως Dj / Vj ντουέτο τα καλοκαίρια στη Σέριφο, ενώ παράλληλα γράφαμε κομμάτια ψάχνοντας τον ήχο και το ύφος μας. To όλο project ονομάστηκε Space Blanket με άξονα την ηλεκτρονική μουσική.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας;
Ο ήχος μας είναι ηλεκτρονικός χορευτικός με disco και punk στοιχεία εξού και το cosmic disco punk, ένας χαρακτηρισμός ο οποίος δεν ανήκει σε μας αλλά προέκυψε από ένα σχόλιο μετά την περσινή μας εμφάνιση στο Bios για το For The Record.

Από που προέρχονται οι επιρροές σας;
Ο abdul έχει περισσότερο ροκ καταβολές, ενώ ο biscuit ηλεκτρονικές. Αυτό που υπερίσχυσε όπως καταλαβαίνετε είναι το ηλεκτρονικό στοιχείο το οποίο χαρακτηρίζει και τη μουσική μας.

Πώς προέκυψε η χρήση του αρκετά ενδιαφέροντος artwork αντί των ”παραδοσιακών” φωτογραφιών;
Για αυτό είναι υπεύθυνη η Νόνη Νέζη η οποία και το επιμελήθηκε. Η αρχική ιδέα ήταν το εξώφυλλο να σχεδιαστεί στο χέρι, αλλά στη συνέχεια είχε μια ιδέα για φωτογράφιση την οποία και υλοποίησε μαζί με δύο
φίλες της μέσα σε ένα βράδυ. Στην συνέχεια έγινε η απαραίτητη επεξεργασία και έτσι προέκυψε το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Τα visual shows που συνοδεύουν τις εμφανίσεις σας είναι απαραίτητο τμήμα της μουσική σας. Μια εμφάνιση χωρίς αυτά θα σας φαινόταν ”γυμνή”;
Παρακολουθώντας τα διεθνή ηλεκτρονικά δρώμενα και έχοντας την αντίστοιχη τεχνογνωσία αποφασίσαμε από νωρίς ότι αυτό που θα κάνουμε θα είναι ένα σόου οπτικοακουστικό. Μουσική και ήχος ένα πράγμα όχι για λόγους εντυπωσιασμού αλλά γιατί έτσι έχουμε την άποψη ότι κάποιος απολαμβάνει στο έπακρο ένα τέτοιου είδους live. Έχει να κάνει με το είδος της μουσικής που κυρίως διαπραγματευόμαστε και τους χώρους που συνήθως αυτή η μουσική αναπαράγεται.

Παρουσιάζετε το πρώτο σας ΕP. Πώς σας φάνηκε η διαδικασία της ηχογράφησης και πόσο εύκολο ήταν να “μεταφέρετε” τη μουσική σας από κλειστό στούντιο σε ένα γεμάτο club;
Η διαδικασία της παραγωγής του Cosmic Ep μας πήρε αρκετό χρόνο γιατί  προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε τον ήχο μας σε διεθνή στάνταρ και εκτός από αυτό κάναμε και κάποια remixes, ένα για διαγωνισμό στο beatport στο τραγούδι “Bird 1” των θρυλικών Underworld, με το οποίο ήρθαμε μέσα στη νικητήρια τριάδα παγκόσμια και ένα για τους Mary’s Flower Superhead στο τραγούδι τους “The Boy You Can’t Destroy”. Ανάμεσα σε αυτά βάλε και τις συναυλίες οπότε καταλαβαίνεις. Η μουσική μας από το
υπόγειο στα live μεταφέρεται με μπόλικο κουβάλημα εξοπλισμού γιατί ο στόχος μας ήταν και είναι να παίζουμε πραγματικά live ηλεκτρονική μουσική σε αντίθεση με το σύνηθες playback.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τους Mary’s Flower Superhead;
Γουστάραμε τους Mary’s και πολύ απλά στείλαμε mail στον Ηλία (τραγουδιστή-κιθαρίστα) προτείνοντάς του το remix. Μας έστειλαν τα παιδιά τα parts και το κάναμε. Τους άρεσε. Η συνέχεια αυτονόητη.

Πόσο εύκολη είναι η επικοινωνία του cosmic, της disco και του punk;
Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε εκτός έδρας όσον αφορά την ηλεκτρονική σκηνή στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο κόσμος έχει δείξει ανταπόκριση και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να κουνήσουμε μπόλικα κορμιά.

Τι σχέδια έχετε τώρα για τη προώθηση του ”Cosmic”;
Τα σχέδια μας αφορούν αποκλειστικά την προώθηση του Εp σε blogs, εταιρίες και ατζέντηδες του εξωτερικού με απώτερο σκοπό να παρουσιαστεί κάποιο ενδιαφέρον και να πάρουμε τα μηχανήματά μας και να μετακομίσουμε κάπου έξω, κάνοντας αυτό με το οποίο είμαστε παθιασμένοι. Μουσική.

Tι ανταπόκριση περιμένετε να έχει το ”Cosmic”;
Περιμένουμε ο κόσμος να αγοράζει το δίσκο μας στα live και να τον ακούσει δυνατά, να παιχτεί στο ραδιόφωνο, να γίνει παγκόσμια επιτυχία, να τον ακούσουν μέχρι και εξωγήινοι.

Τι θα δούμε στο Live στο ΒIOS?
Στο Bios θα δείτε την παρουσίαση του EP μας Cosmic σε ένα γενικότερο οπτικοακουστικό κάδρο βασισμένο στο projection mapping. To mapping ειναι μια τεχνική που περιλαμβάνει video προβολές σε ανεπίπεδες
στατικές επιφάνειες που εκμεταλλεύονται τις ιδιομορφίες της κάθε φόρμας για να προβάλουν μια ψευδαίσθηση με τη βοήθεια 3D video. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε κατασκευάσει ένα μοντέλο το οποίο θα αποτελεί και τον καμβά προβολής. Το live θα ανοίξουν οι Θεσσαλονικείς Mary’s Flower Superhead και θα  συνεχίσουν με DJ-set  οι Πατρινοί Digital Riot. Την παρουσίαση θα συνοδεύει η διάθεση του EP μας σε 12″ βινύλιο 180gr.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/C_HGlLFW0Wc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b