MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ευτυχώς γλιτώσαμε από έναν ακόμα … εθνικό θρίαμβο!

Δεν κατάφερε η Ρία Αντωνίου να προσθέσει άλλη μία εθνική επιτυχία και να ανέβει έτσι στο ίδιο βάθρο με την Έλενα Παπαρίζου, όταν κέρδισε τη Eurovision. Με την τρίτη θέση πάντως που πήρε και την εν γένει παρουσία της στον ιταλικό διαγωνισμό Dancing with the Stars, μπορεί να κάνει περήφανους όσους ενδιαφέρονται να βλέπουν τους Έλληνες να διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο. Εγώ πάντως δεν ενδιαφέρομαι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, δε νομίζω ότι κανένας είχε καμία ιδιαίτερη καούρα αν η Ρία Αντωνίου θα κέρδιζε τον τελικό του Dancing with the stars, ούτε θεωρούσε πως εκπροσωπεί σε οτιδήποτε την Ελλάδα ή τον ελληνικό χορό, το ελληνικό μόντελινγκ (και μάλιστα στη Μέκκα της μόδας, την Ιταλία), την ελληνική γλάστρα ή δεν ξέρω τι άλλο. Απλώς, επειδή είναι ωραία γυναίκα, έδειχναν τα κανάλια τα κατορθώματά της στην αλλοδαπή. Και για τη σάλτσα πρόσθεταν και λίγη φουστανέλα, που ως γνωστόν, κολλάει παντού!

Το ελληνικό κοινό παρακολούθησε την πορεία της, για τον ίδιο λόγο που και το ιταλικό κοινό την ψήφιζε να παραμένει στο παιχνίδι. Μια εντυπωσιακή ξανθιά έχει σίγουρα θέση στην τηλεόραση. Κι η ιταλική τηλεόραση από πολύ νωρίτερα λάνσαρε αυτό το είδος θεάματος, το οποίο ακολουθήσαμε κι εμείς αργότερα. Τώρα, είναι θέμα της Ρίας Αντωνίου αν θα προσπαθήσει να συνεχίσει μια καριέρα στην Ιταλία ή θα προσπαθήσει να “εξαργυρώσει” την επιτυχία της και την αναγνωρισιμότητα που κέρδισε στην Ελλάδα.

Κοντολογίς, η όλη ιστορία ήταν ένα ανέλπιστο θέμα για τα media, χάρη στους ιταλούς θεατές, που θαύμασαν την… ελληνική ομορφιά και το θάρρος της Ρίας Αντωνίου να παίξει σε ένα ιταλικό talent show. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να του δώσουν και μια εθνική διάσταση, δικαίωμα τους. Εγώ δεν θα πάρω.

Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν τις θεωρίες συνωμοσίας διάφοροι δημοσιογράφοι ή να μη βάλουν διάφορους “ειδικούς” του χορού να αναλύουν τα βίντεο της Ρίας, για να δείξουν ότι άξιζε το… χρυσό!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b