MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το πορνό της μαμάς- Το σέξι βιβλίο που κατέκτησε τις Αμερικανίδες

Τεράστιες πωλήσεις, αντίστοιχες με τον “κώδικα Ντα Βίντσι”, σημειώνει στις ΗΠΑ το “πορνό της μαμάς”, όπως έχει χαρακτηρισθεί η σειρά μυθιστορημάτων της Αγγλίδας μητέρας E.L. James, λόγω του έντονου πορνογραφικού τους στοιχείου. Ήδη έχουν εκδοθεί τρία βιβλία της σειράς “Fifty Shades” της Αγγλίδας λογοτέχνιδος, το Fifty Shades of Grey, το Fifty shades darker και το Fifty Shades Freed.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το πρώτο βιβλίο “Fifty Shades of Grey” αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 250.000 πωλήσεις και την κατάκτηση της κορυφής της λίστας των e-books των “New York Times”.

Περιγράφει τη σχέση ενός γοητευτικού κροίσου και μιας “άβγαλτης” φοιτήτριας λογοτεχνίας στο σύμπαν του σαδομαζοχισμού. Οι ερωτικές σκηνές των βιβλίων διακρίνονται από τέτοια ρεαλιστική λεπτομέρεια, που έχουν χαρακτηριστεί σχεδόν πορνογραφικές.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Η αθώα φοιτήτρια Anastasia Steele παίρνει συνέντευξη για το περιοδικό του Πανεπιστημίου από τον νεαρό και πολύ πετυχημένο επιχειρηματία Christian Grey και τον βρίσκει αινιγματικό και ιδιαίτερα γοητευτικό. Συνειδητοποιεί ότι τον θέλει, ενώ κι εκείνος δεν μπορεί να αντισταθεί στην ομορφιά της. Ωστόσο, η φοιτήτρια θα ανακαλύψει στην πορεία ότι ο γοητευτικός επιχειρηματίας έχει να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του, ενώ νιώθει την τεράστια ανάγκη να έχει τον πλήρη έλεγχο. Οι ερωτικές τους σχέσεις χαρακτηρίζονται από έντονα στοιχεία διαστροφής. Μέσα από αυτή τη σχέση, η μικρή και αθώα Ana ανακαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές της δικής της σεξουαλικότητας. 

Η τεράστια εκδοτική επιτυχία της τριλογίας Fifty Shades δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το Hollywood και ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από κινηματογραφικές εταιρείες για την αγορά των δικαιωμάτων του έργου.

Πολλές αναγνώστριες, παθιασμένες με το βιβλίο, το προώθησαν μέσω των κοινωνικών δικτύων, προτείνοντάς το σε φίλες τους, αναφέροντας ότι οι καυτές σελίδες του βιβλίου ανέστησαν την ερωτική τους ζωή.

Η James είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στο δυτικό Λονδίνο. Δεν δίνει συνεντεύξεις και έχει αναθέσει τις δημόσιες σχέσεις στην Βάλερι Χόσκινς, η οποία εκπροσωπεί τον εκδοτικό οίκο της στη Βρετανία. Άφησε τη δουλειά της σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών τον Ιανουάριο, για να αφοσιωθεί στο γράψιμο.

Το αστείο είναι πως η E.L. James στην Αγγλία είναι σχεδόν άγνωστη. Ο κόσμος εκεί δεν ξέρει καλά καλά ούτε το όνομά της. Αυτό όμως μάλλον θα αλλάξει τώρα που ετοιμάζεται η βρετανική έκδοση. Πόσο μάλλον, αν το Hollywood μεταφέρει στον κινηματογράφο το ερωτικό και σαδομαζοχιστικό σύμπαν των βιβλίων της.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b