MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελληνικό μπάχαλο!- Η Αθήνα χωρίς φανάρια!

Πρώτα ήρθαν οι μεγάλες μπόρες και διάλυσαν αρκετά από τα κακοφτιαγμένα- πρoφανώς- φανάρια. Ακολούθησαν τα επεισόδια της Κυριακής, με τους αντεξουσιαστές -κουκουλοφόρους που έχουν ιδεολογικό πρόβλημα με τα φανάρια (και τα σπάνε) και η κατάσταση έγινε αφόρητη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κεντρικές λεωφόροι όπως η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας και η Λεωφόρος Αλεξάνδρας δεν έχουν φανάρια σε πολλά σημεία και η κυκλοφορία γίνεται μπάχαλο. Οι πεζοί δεν ξέρουν πότε να περάσουν, τα αμάξια πότε να σταματήσουν και η κίνηση στους δρόμους είναι τρομακτική. Πέρα όμως από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι και μια κατάσταση επικίνδυνη, καθώς δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τροχαία. Εμφανίζονται σε κάποια σημεία τροχονόμοι, οι οποίοι όμως είναι λίγοι και είναι εμφανές ότι δεν αρκούν!

Μία ακόμα απόδειξη ότι το κράτος στην Ελλάδα είναι επιεικώς ανεπαρκές και σίγουρα προβληματικό για τους πολίτες. Γίνεται φανερό ότι όχι μόνο διάφοροι πολίτες δημιουργούν προβλήματα στο κράτος, αλλά και το κράτος δημιουργεί πολλά προβλήματα στο σύνολο των πολιτών. Το να υπάρχουν φανάρια στους δρόμους είναι στοιχειώδες για την ψυχική ηρεμία και την ασφάλεια των εκατομμυρίων οδηγών και πεζών που κινούνται στην πρωτεύουσα!

\Όσον αφορά τους αντεξουασιαστές (τους κουκουλοφόρους χωρίς γραβάτα, σύμφωνα με τον Τσίπρα) δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι ζόρι τραβάνε με τα φανάρια. Υπάρχει, άραγε, κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο στον πόλεμο που έχουν ανοίξει με τους φωτεινούς σηματοδότες; Ίσως να θεωρούν ότι με το να περνάει ο καθένας όποτε γουστάρει, υπάρχει αναρχία. Κατά τη γνώμη μου, όμως, αυτό δεν ισχύει, διότι κυριαρχεί απλά το δίκαιο του ισχυρού. Και δεν κάνουν τη ζωή δύσκολη μόνο για τους δήθεν “πλούσιους” ιδιοκτήτες ΙΧ, αλλά και για τους πεζούς. Και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, όταν δεν λειτουργούν τα φανάρια. Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου.

Αλλά, να μην τα ρίξουμε όλα στους αντεξουσιαστές. Πρώτα απ’ όλα ήδη οι βροχές είχαν ξεκινήσει το πρόβλημα. Στο κάτω- κάτω, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας δεν έγιναν επεισόδια. Και δεύτερον, το ότι τόσες μέρες μετά τις βροχές και τα επεισόδια, τα φανάρια δεν έχουν επιδιορθωθεί, είναι δείγμα της απόλυτης απορρύθμισης και αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b