MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί η Rihanna “έφαγε” την Beyonce

Rihanna ή Beyonce; Δύο τραγουδίστριες με τεράστια εμπορική αξία. Το ποιά από τις δύο υπερέχει- κυρίως στο θέμα των πωλήσεων- πουλάει όσο και οι ίδιες!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το ποιά από τις δύο μαύρες καλλονές υπερέχει στην ποπ μουσική είναι πάντα ένα θέμα που αφορά τον μουσικό- και όχι μόνο- Τύπο. Κατά τη γνώμη μου, η Beyonce έχει πολύ καλύτερη φωνή από τη Rihanna (αν και οι δύο τραγουδάνε καλά). Επίσης, με τον ιδιαίτερα τεχνικό και γρήγορο τρόπο που τραγουδάει, σύμφωνα με σχετικούς γύρω από την μουσική των αφροαμερικάνων, δημιούργησε νέα δεδομένα στην RNB. Νομίζω επίσης ότι είναι και πιο όμορφη και από όσα λέγονται- και καλύτερη επαγγελματίας.

Πώς εξηγείται λοιπόν ότι όλοι τον τελευταίο καιρό ασχολούνται με τη Rihanna; Ίσως απλά η Beyonce να κούρασε, μετά από τόσα χρόνια καριέρας, είτε ως μέλον των Destiny’s child, είτε σόλο. Η 30χρονη τραγουδίστρια έχει πολυφορεθεί (τόσο με τα πολλά χρόνια καριέρας σε τραγούδι, σινεμά, μόδα αλλά και στα Media με τη σχέση της με τον Jay-Z).

Αντίθετα, η 23χρονη Rihanna είναι- ακόμα- πιο φρέσκο πρόσωπο. Επίσης, η τραγουδίστρια από τα Barbados είναι και πιο εξωτική, λόγω καταγωγής. Ο καταναλωτισμός στην τέχνη κάνει κύκλους. Και χρειάζεται συνεχώς νέα πρόσωπα. Η Beyonce για να καλύψει αυτό το κενό, το έριξε στις συνεργασίες με την Gaga, αλλά μάλλον η εξτράβανγκαντ και εκκεντρική Lady ήταν αυτή που κέρδισε τα περισσότερα από τις συνεργασίες αυτές. Και η Rihanna έκανε πολύ σημαντικές συνεργασίες (Eminem, Jay-Z κ.α.), από τις οποίες αυτή κέρδισε τα περισσότερα.

Παράλληλα, σε στυλιστικό επίπεδο η Beyonce είναι πιο διστακτική στις αλλαγές- ίσως διότι θεωρεί ότι δεν τις χρειάζεται. Από την άλλη, η Rihanna σε αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα, έχει αποδείξει ότι δεν “καταλαβαίνει Χριστό”! Οι αλλαγές που κάνει στα στυλ και στις κωμώσεις έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Ακολούθησε η εγκυμοσύνη, που δίνει κάποιους πόντους εμπορικούς στην Beyonce. Και πάλι, όμως, περισσότερο τράβηξε αρνητική δημοσιότητα το γεγονός, καθώς πολλά Media το “πουλούσαν” ως fake εγκυμοσύνη. Στους καιρούς μας οι πραγματικές εγκυμοσύνες και οι χαρούμενες οικογένειες δεν ενδιαφέρουν και τόσο.

Έτσι, από την μια, έχουμε μια κοπέλα με πολλά χρόνια καριέρας για την ποπ βιομηχανία, με σταθερή σχέση και πλέον έγκυο. Κι από την άλλη, ένα σέξι party animal, που γυρίζει προκλητικά video-clip, σου δίνει την αίσθηση ότι δεν της καίγεται καρφί για τίποτα και αλλάζει τα κουρέματα σαν τα πουκάμισα. Κι επίσης, δεν φοβάται να πειραματισθεί σε πολλά είδη, ακόμα και ρέγκε τελευταία, ενώ η Beyonce έχει προσκολληθεί στην μαύρη μουσική, κυρίως με δακρύβρεχτα τραγουδάκια.

Η κυριαρχία της Rihanna, με κριτήρια ποπ κουλτούρας, είναι φυσιολογική. Σε λίγα χρόνια, βέβαια, θα εμφανισθεί μια νέα αντί-Rihanna, νεότερη και πιο ορεξάτη για κραιπάλες και για δόξα, που θα την ξεπεράσει. C’est la vie, που λένε και οι Γάλλοι.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b