MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ανοιξιάτικη θύελλα

Η Ανοιξιάτικη Θύελλα του Τεννεσσή Ουίλιαμς με σκηνοθέτη τον Βασίλη Χριστοφιλάκη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για δεύτερη φορά στην Ευρώπη στην Τεχνόπολις.

Monopoli Team

Τέσσερα πρόσωπα συνθέτουν κυρίως τους βασικούς ήρωες του έργου. Η ιστορία ξεκινά στις όχθες του Μισισίπι, στη μικρή πόλη του Πορτ Τάιλερ, την άνοιξη του 1937.Η Χέβενλι, νεαρή καλλονή του νότου και θυγατέρα της ευυπόληπτης οικογένειας Κρίτσφιλντ με εραστή τον Ντίκ, ταπεινότερης καταγωγής, ο Άρθουρ, διανοούμενος, διεκδικεί την καρδιά της, και η βιβλιοθηκάριος Χέρθα που τρέφει κρυφά αισθήματα για τον Άρθουρ. Οι τέσσερις ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τα “θέλω τους” προσπαθώντας να ξεπεράσουν τα όρια της τάξης για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Ωστόσο, δεν θα καταφέρουν ποτέ να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. 

Το συγκεκριμένο έργο, γράφτηκε από τον νεαρό φοιτητή Τόμας Λανιέ Ουίλλιαμς (μετέπειτα Τενεσσή) στα 26 του χρόνια και ανακαλύφθηκε τυχαία στις σημειώσεις του Πανεπιστημίου Τέξας μόλις πριν από μία δεκαετία.  Όλα τα μεγάλα έργα του Τενεσσή Ουίλιαμς και οι απαρχές των μεγάλων του χαρακτήρων βρίσκονται εδώ. Σαν σχεδιαγράμματα, σαν έμβρυα, σαν προφητείες. Για αυτό και ο θεατής παρακολουθώντας την «Ανοιξιάτικη Θύελλα» αισθάνεται κυριολεκτικά ότι ανοίγει ένα μεγάλο τετράδιο με σημειώσεις, από οπου ξεπηδά πότε το «Λεωφορείον ο Πόθος», πότε «Το Καλοκαίρι» και πότε η «Καταχνιά» ή η «Λυσσασμένη Γάτα» κι ο «Γυάλινος Κόσμος».

Το έργο έχει παρουσιαστεί και στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου με μεγάλη επιτυχία και θεωρήθηκε από τις παραστάσεις της χρονιάς.

«Τεχνόπολις» (Αποθήκη Δ9)  – Πειραιώς 100 – Γκάζι
Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά 
Κρατήσεις:  6932470722. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τεννεσσή Ουίλιαμς
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης


Παίζουν: Μαρία Μπελιγιάννη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ένκε Φεζολλάρι, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νάντια Περιστεροπούλου, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Μαργαρίτα Καστρινού, Τάσος Καρακύκλας, Νατάσα Οικονομόπουλου, Δέσποινα Νικητίδου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
ΘΕΑΤΡΟ
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
ΘΕΑΤΡΟ
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού επιστρέφει ανανεωμένη στο Αμφι-Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ράφτης Κυριών: Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει Φεντώ στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο Ζίνα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμούνται τα ψάρια; του Jens Raschke στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Surriento – Ο Κόσμος Ξανά του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο
ΘΕΑΤΡΟ
Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Σταθμός