MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν τα ποντίκια θα μας πνίξουν με τα δακρυγόνα!

Υπάρχει ένας Θεός του Πολέμου στην σκανδιναβική μυθολογία, που πάνω στη λύσσα της μάχης τρελαίνεται κι αρχίζει να χτυπάει εχθρούς και φίλους αδιάκριτα. Κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει με την ελληνική αστυνομία, όταν δέχεται επίθεση από κουκουλοφόρους και απαντά με μια άμετρη χρήση χημικών και δακρυγόνων!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Είχα να πάω για μια συνέντευξη στο Ηρώδειο χθες και αναγκαστικά χρησιμοποίησα το μετρό. Το μόνο μέσο που αυτές τις δύο μέρες των απεργιών λειτουργεί. Το μετρό περνάει από Σύνταγμα. Για κακή μου τύχη έπρεπε να βγω από το τρένο για να αλλάξω γραμμή.

Ανεβαίνοντας στον επάνω όροφο είδα πολύ κόσμο να μην περιμένει κοντά στις γραμμές του τρένου, όπως συνηθίζεται, αλλά να έχει συσσωρευθεί κοντά στις σκάλες. Γρήγορα κατάλαβα το λόγο. Κοντά στις ράγες του τρένου είχε μαζευτεί πολύ δακρυγόνο, που σου έφερνε φοβερό τσούξιμο στα μάτια και μεγάλο πρόβλημα στην αναπνοή. Κι όπως ήμασταν μέσα σε υπόγειο χώρο, νιώθαμε σαν κατσαρίδες, που τις έχουν ψεκάσει με εντομοκτόνο. Κι όταν έφτασε το τρένο, με την φόρα που είχε, έσπρωχνε όλο αυτό το απαίσιο αέριο στα πρόσωπά μας, μεγαλώνοντας κι άλλο το πρόβλημα.

Πρέπει να πω το εξής: Είναι προφανές πως η αστυνομία, όταν δέχεται επιθέσεις, κάνει μια ανεξέλεγκτα υπερβολική χρήση χημικών ουσιών. Και μάλιστα, αυτές οι ουσίες, αν κρίνω από το πόσο δυσάρεστες αντιδράσεις προκαλούν στο σώμα μας, δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι είναι ακίνδυνες για τον οργανισμό. Επίσης, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι την αηδία αυτή δεν την εισπνέουν οι κουκουλοφόροι, που έχουν φροντίσει συνήθως να είναι προμηθευμένοι με “αξεσουάρ” που τους προστατεύουν (αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα), αλλά οι απλοί περαστικοί. Και ειδικά στο μετρό και μάλιστα στο Σύνταγμα, που είναι κόμβος και διασταύρωση, περνούν όλοι. Πόσο μάλλον χθες, που τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούσαν.

Είναι λοιπόν σκέτη φρίκη να φτάνει το δακρυγόνο μέσα στον υπόγειο του μετρό. Είναι μια φοβερή τιμωρία για ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα και μεγάλη επίδειξη ανευθυνότητας από την αστυνομία, που τελικά βασανίζει αυτούς που οφείλει να προστατεύει!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b