MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς να πετύχετε το χτένισμα-κούρεμα που θα λατρέψετε!

Απλά βήματα για το επιθυμητό αποτέλεσμα των μαλλιών σας

Monopoli Team

Όλες έχουμε φύγει κάποια στιγμή από το κομμωτήριο με το λάθος μήκος, χρώμα, σχήμα, χτένισμα. Φυσικά για το λάθος αποτέλεσμα μερίδιο ευθύνης φέρουμε και οι δύο μας: και η κομμώτρια μας αλλά και εμείς. Για να αποφύγετε παρερμηνείες, παρεξηγήσεις και παράξενα αποτελέσματα ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Βρείτε τον κατάλληλο κομμωτή-κομμώτρια

Συνήθως οι κομμώτριες ξέρουν απ’ όλα. Υπάρχουν όμως και κάποια θέματα στα οποία είναι πιο ειδικοί και πιο κατάλληλοι. Για παράδειγμα, αν έχετε πολύ σγουρά μαλλιά βρείτε την κομμώτρια που ξέρει από σγουρά μαλλιά. Μάλιστα, αν η ίδια έχει σγουρό μαλλί τότε σίγουρα ξέρει να σας δώσει τα φώτα της. Επίσης, αν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά βρείτε εκείνον τον κομμωτή που ειδικεύεται στη βαφή και γνωρίζει από ξανθά μαλλιά. Γενικά, μην εμπιστεύεται εκείνον που κάνει τα πάντα: και κούρεμα και χτένισμα και βαφή, αλλά αναζητήστε τον ειδικό. Και μπορεί η αναζήτηση να διαρκέσει παραπάνω από όσο θα θέλατε αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Αποφασίστε τι θέλετε

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους κομμωτές (και με το δίκιο τους) είναι να εξηγείτε γενικά και αόριστα αυτό που θέλετε να κάνετε. Για παράδειγμα, όταν του λέτε «θέλω το κούρεμα της Cameron Diaz, τι εννοείτε; Το μελαχρινό κοντό μαλλί της, ή το ξανθό μακρύ; Όταν λοιπόν, έχετε δει κάτι συγκεκριμένο, φέρτε μία (ή και περισσότερες)  φωτογραφίες στον κομμωτή σας για να τον κατατοπίσετε και προσπαθήστε να είστε ρεαλιστές: μην ζητάτε κάτι που δε σας πάει καθόλου απλώς και μόνο επειδή το προτιμά μία διασημότητα.

Ποτέ μην λέτε «κάνε ό,τι θες»

Αν δεν εμπιστεύεστε τον κομμωτή σας 100% τότε μην τον αφήνετε να κάνει ό,τι θέλει στα μαλλιά σας. Οι κομμωτές θέλουν πολύ να δοκιμάζουν νέες τάσεις και κουρέματα αλλά εσείς δε μπορείτε να είστε το πειραματόζωό τους. Υπάρχουν ειδικά μοντέλα στα οποία μπορούν να απελευθερώσουν τη μαεστρία τους και σίγουρα όχι σε εσάς.

Μην περιγράφετε, δείχνετε!

«Της είπα 2 δάχτυλα και μου τα έκοψε 6!». Όταν έχετε να κάνετε με το μήκος είναι καλό να δείχνετε αυτό που θέλετε. Δείξτε ακριβώς πάνω στα μαλλιά σας πόσο θέλετε να σας τα κόψει κι αν δείτε ότι κόβει περισσότερο από το επιθυμητό μην ντραπείτε να πείτε «ως εδώ είναι καλά».

Μιλήστε με την ειδικό πριν ξεκινήσετε το κούρεμα-χτένισμα

Αν θέλετε να κάνετε κάποια μεγάλη αλλαγή αφιερώστε 10 λεπτά πριν τη διαδικασία για να μιλήσετε με την κομμώτρια σας. Δεχτείτε τις συμβουλές της, ανταλλάξτε απόψεις και ρωτήστε ό,τι θέλετε να μάθετε: Αν βάψετε τα μαλλιά σας, ρωτήστε πόσο περίπου θα διαρκέσει το χρώμα, κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνετε, τι προϊόντα περιποίησης να χρησιμοποιείτε και ό,τι άλλο σας απασχολεί.

Ακούστε την κομμώτρια σας

Μπορεί εσείς να θέλετε πολύ ανοιχτό ξανθό αλλά η κομμώτρια σας να σας διαβεβαιώνει ότι το μελί-ξανθό είναι κατάλληλο για εσάς. Μην απορρίπτετε την άποψή της, ρωτήστε τη γιατί, αφήστε την να σας εξηγήσει και εμπιστευτείτε την. Κάτι παραπάνω ξέρει.

Δώστε φιλοδώρημα!

Το φιλοδώρημα είναι η επιβράβευση της προσπάθειας του κομμωτή σας και του δίνει κίνητρο να σας προσέξει ακόμη περισσότερο την επόμενη φορά. Φιλοδώρημα 15% είναι ένα αξιοπρεπές tip.

 

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά