MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανατρέπουμε τους μύθους! (part 2)

Όλη η αλήθεια πίσω από τους μύθους ομορφιάς

Monopoli Team

Αν δεν πίνω νερό η επιδερμίδα μου θα υποφέρει; Πρέπει όντως να κοιμάμαι 8 ώρες για να ξεκουράζομαι αρκετά; Η αντιηλιακή προστασία επιβάλλεται και για μένα που έχω σκούρο δέρμα;Όλη η αλήθεια πίσω από τους μύθους!

Μύθος 6ος

Οι σκούρες επιδερμίδες δε χρειάζονται αντιηλιακή προστασία

Όσο πιο σκούρα είναι η επιδερμίδα τόσο περισσότερη φυσική προστασία διαθέτει ενάντια του ήλιου. Το σκουρόχρωμο δέρμα σπάνια «καίγεται» αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο ήλιος δε διαπερνά την επιδερμίδα. Ακόμα και οι σκούρες επιδερμίδες πρέπει να χρησιμοποιούν minimum 15 SPF αντιηλιακή κρέμα, για να προστατεύονται από συμπτώματα πρόωρης γήρανσης και μελανώματα.

 

Μύθος 7ος

Δύο λίτρα νερό τη μέρα είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε όταν έχει ανάγκη νερό να το ζητάει. Οπωσδήποτε λοιπόν, πρέπει να μένουμε ενυδατωμένοι, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνουμε. Η πολύ μεγάλη ποσότητα νερού μπορεί να ασκήσει πίεση στα διάφορα όργανα του σώματος όπως τα νεφρά. Επίσης, πρέπει να θυμάστε ότι το νερό που καταναλώνεται απορροφάται πρώτα από τα όργανα που το έχουν ανάγκη και τελευταίο το απορροφά το δέρμα. Τα δύο λίτρα που χρειαζόμαστε περιλαμβάνονται και στις τροφές μας και στους χυμούς ακόμα και στον καφέ μας. Ο καλύτερος τρόπος να συγκρατήσετε το νερό στο δέρμα σας είναι να πίνετε μικρή ποσότητα νερού σε μεγάλη συχνότητα. Πίνετε κατά κύριο λόγο όταν διψάτε ή όταν είστε για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.

 

Μύθος 8ος

Χρειάζεστε 8 ώρες ύπνου για να δείχνετε υγιής

Τη νύχτα το δέρμα ξεκουράζεται, ανανεώνεται και αντικαθιστά τη δύναμη που έχασε κατά τη διάρκεια της μέρας. Αν δεν κοιμάστε αρκετά το δέρμα πραγματικά υποφέρει, αλλά οι ανάγκες κάθε οργανισμού για ύπνο είναι διαφορετικές. Επίσης, η ποιότητα του ύπνου παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο: μπορεί να κοιμηθείτε 8 ώρες μετά από ξενύχτι, αλλά όταν ξυπνήσετε σίγουρα δε θα φαίνεστε ξεκούραστη και φρέσκια. Για να ξεκουράζεστε αρκετά προσπαθήστε να μην πίνετε αλκοόλ πριν κοιμηθείτε, να μην τρώτε τουλάχιστον δύο ώρες πριν κοιμηθείτε και να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα.

 

Μύθος 9ος

Τα φυτικά προϊόντα είναι τα καλύτερα.

Μόνο και μόνο επειδή ένα προϊόν είναι φυτικό δε σημαίνει ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις επιδερμίδας σας. Επίσης, τα φυτικά προϊόντα διαφέρουν από τα οργανικά και μάλιστα πολλά από αυτά περιλαμβάνουν χημικά συστατικά.

 

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά