MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανατρέπουμε τους μύθους!

Όλη η αλήθεια πίσω από τους μύθους ομορφιάς (part 1)

Monopoli Team

Όσο πιο ακριβό το προϊόν τόσο πιο αποτελεσματικό είναι; Όταν τρώμε σοκολάτα βγάζουμε σπυράκια; Τα αγγούρια όντως εξαφανίζουν τις μαύρες σακούλες; Αποκαλύπτουμε την αλήθεια πίσω από τις κοινώς αποδεκτές αντιλήψεις.

 

Μύθος 1ος

Η σοκολάτα ευνοεί τη εμφάνιση σπυριών

Δεν υπάρχει επιστημονικά τεκμηριωμένη αντίληψη ότι η κατανάλωση σοκολάτας ευθύνεται για την εμφάνιση σπυριών στο πρόσωπο. Όμως, στην περίπτωση που πάσχετε από ακμή, τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης ενεργοποιούν κάποιες ορμόνες οι οποίες ευθύνονται για την εμφάνιση της ακμής.

 

Μύθος 2ος

Όσο ακριβότερο είναι το προϊόν τόσο καλύτερο ποιοτικά είναι

Μόνο εσείς είστε σε θέση να γνωρίζετε τι είναι καλό και τι όχι για τον οργανισμό σας. Μπορεί μία πανάκριβη κρέμα να μη σας άφησε ικανοποιημένη και μία φθηνότερη να ήταν περισσότερο αποτελεσματική. Γνωρίστε καινούρια προϊόντα, μάθετε καινούριες μεθόδους αλλά «πετάξτε» ό,τι δε σας καλύπτει, ανεξάρτητα απ’ ότι προτείνουν οι ειδικοί στα καταστήματα καλλυντικών.

 

Μύθος 3ος

Όσο πιο πολύ καθαρίζετε το πρόσωπό σας τόσο πιο υγιές είναι

Η καθαρή αίσθηση που έχετε αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, δεν είναι πάντα ένα καλό σημάδι. Το δέρμα διαθέτει μία λεπτή στρώση από υγρασία, νερό και λιπίδια το οποίο προστατεύει από βακτήρια, σκόνη και οποιοδήποτε μικρόβιο της ατμόσφαιράς που μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Αν καθαρίζετε συνεχώς το πρόσωπό σας αυτή η στρώση μειώνεται και το δέρμα είναι εκτεθειμένο στους κινδύνους. Προσπαθήστε να μην πλένετε το πρόσωπό σας πάνω από μία φορά τη μέρα και χρησιμοποιείτε πάντα ήπια καθαριστικά.

 

Μύθος 4ος

Το αγγούρι εξαφανίζει τις μαύρες σακούλες

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια δημιουργούνται από την κατακράτηση υγρών. Φαίνονται περισσότερο κάτω από τα μάτια παρά σε οποιοδήποτε άλλη περιοχή του προσώπου γιατί σ’ αυτό το σημείο το δέρμα είναι πολύ πιο λεπτό. Είναι αλήθεια ότι τα κομμάτια αγγουριού δροσίζουν την περιοχή συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της δραστηριότητας συσσώρευσης υγρών. Όμως, καθώς το αγγούρι δε διεισδύει στην επιδερμίδα το αποτέλεσμα είναι μόνο προσωρινό.

 

Μύθος 5ος

Η οδοντόκρεμα εξαφανίζει τα σπυράκια

Η οδοντόκρεμα περιέχει μικρή ποσότητα του αντιβακτιριδιακού συστατικού τρικλοσάνη, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στις θεραπείες κατά της ακμής. Παρόλα αυτά, η οδοντόκρεμα περιέχει και μία πληθώρα συστατικών που είναι εντελώς ακατάλληλα για το δέρμα και μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς και αλλεργίες.

 

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά