MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συμβουλές ομορφιάς για τα μάτια σας μόνο!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να έχετε υγιή και ξεκούραστα μάτια!

Συμβουλές ομορφιάς για τα μάτια σας μόνο! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Τρώτε σωστά
Για να προστατεύσετε τα μάτια σας από ερεθισμούς και ασθένειες είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές με αντιοχειδωτικά στοιχεία! Η βιταμίνη C (που περιέχεται στο πορτοκάλι, στο μπρόκολο και σε άλλα φρούτα και λαχανικά), η βιταμίνη Ε (λαχανικά, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο) αλλά και η λουτείνη (σπανάκι, λάχανο, χόρτα) βοηθούν στην αντικατάσταση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη! Η σωστή διατροφή ενδυναμώνει τα μάτια και βοηθά τη υγεία του οργανισμού.

Ξεκουράστε τα μάτια σας
Αν περνάτε πολλές ώρες της ημέρας μπροστά τον υπολογιστή, τα μάτια σας κουράζονται και αφυδατώνονται. Για να τα ξεκουράσετε εφαρμόστε τον εξής κανόνα: κάθε 20 λεπτά απομακρύνεται το βλέμμα σας 5 μέτρα μακριά από τον υπολογιστή και 20 δευτερόλεπτα! Αυτό συμβάλλει στη μείωση της οπτικής κόπωσης.

Φορέστε γυαλιά ηλίου
Μπορεί να κρύβουν το make-up σας αλλά είναι απαραίτητα χειμώνα-καλοκαίρι, ιδιαίτερα στην ηλιόλουστη χώρα μας! Ο ήλιος αφυδατώνει την επιδερμίδα και προκαλεί πρόωρη γήρανση! Επιλέξτε φακούς με μεγάλη απορροφητικότητα για καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία.

Επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο σας
Μπορεί να πιστεύετε ότι τα μάτια σας είναι υγιή αλλά αυτό μόνο ένας ειδικός μπορεί να το κρίνει. Βάλτε στο ετήσιο πρόγραμμα σας μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο, ιδιαίτερα αν φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής. Η πρόληψη μπορεί να σας «σώσει» από συνήθεις ασθένειες όπως γλαύκωμα και να βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία των ματιών σας!

Επιλέξτε τη σωστή κρέμα ματιών
Αν ο στόχος σας είναι η σύσφιξη της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια, ώστε να μειωθούν οι ρυτίδες και να περιοριστεί το πρήξιμο, προτιμήστε κρέμες με συστατικά όπως: καφεΐνη, ρετινόλη, άλφα-υδροξυοξέα, χαλκός, βιταμίνη C. Αν θέλετε απλά να εξαφανίσετε τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους αναζητήστε συστατικά με βιταμίνη Κ και προϊόντα λεύκανσης. Προτιμήστε μια ελαφριά κρέμα κι όχι λιπαρή και σε καμία περίπτωση μην την ξαναχρησιμοποιήσετε αν νιώσετε ερεθισμό. Για σωστή εφαρμογή: βάλτε μικρή ποσότητα και απλώστε τη απαλά στα μάτια σας ξεκινώντας από την εξωτερική και καταλήγοντας στην εσωτερική γωνία. Προσέξτε να μη βάλετε την κρέμα μέσα στα μάτια σας γιατί θα δακρύσετε και θα τα ερεθίσετε.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά