MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι κανόνες της ομορφιάς που δεν ξεχνάμε ποτέ!

Συμβουλές που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Οι κανόνες της ομορφιάς που δεν ξεχνάμε ποτέ! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Δε χρειάζεται να αφιερώνετε ώρες στην περιποίηση του εαυτού σας για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακολουθήστε βασικές, απλές, καθημερινές συμβουλές και μπείτε σε πρόγραμμα για να ακτινοβολείτε σε κάθε εμφάνισή σας!

Μην υποτιμάτε ποτέ την ενυδάτωση!
Είτε έχετε ξηρή, λιπαρή ή κανονική επιδερμίδα ενυδατώστε τη! Μια καλή ενυδατική βοηθά το δέρμα να αποκτήσει υγρασία, ενώ παράλληλα λειαίνει και μαλακώνει την επιφάνεια της επιδερμίδας. Στις ηλικίες 20 έως 30 χρονών η καλή ενυδατική προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, γι’ αυτό μη διστάσετε να ξεκινήσετε την ενυδάτωση από νωρίς. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό προτιμήστε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν τεχνολογία «vesicular emulsion». Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί μικροσκοπικές φυσαλίδες που απελευθερώνουν υγρασία καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο. Αν το δέρμα σας είναι κανονικό προς ξηρό αναζητήστε ενυδατικές κρέμες που περιέχουν οξέα με υδροξύ άλφα, όπως η κρέμα Neutrogena Advanced Solutions Daily Moisturizer. Αυτά βοηθούν το δέρμα να παράγει από μόνο του την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό χρησιμοποιείστε απαλή, ελαφριά ενυδατική, όπως η Neutrogena Oil-Free Moisturizer. Μπορεί οι λιπαρές επιδερμίδες να παράγουν υγρασία αλλά ακόμα κι αυτές χρειάζονται ενυδάτωση!

Η αντιηλιακή είναι ο καλύτερος αντιγηραντικός σας σύμμαχος!
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η αντιηλιακή κρέμα προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος. Πόσες από εμάς γνωρίζουν όμως ότι η αντιηλιακή είναι ένα «μαγικό» εργαλείο ομορφιάς ενάντια στη γήρανση του δέρματος; Ο ήλιος επιδρά αρνητικά στην παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος χωρίς το οποίο η επιδερμίδα χάνει τη λεία, νεανική και χωρίς ρυτίδες όψη της. Ακόμα και με ελάχιστη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντιηλιακή προστασία, η όψη και η αίσθηση του δέρματος αλλάζει ριζικά, όχι μόνο εμφανίζονται ρυτίδες αλλά και κηλίδες και διχρωμίες. Προτιμήστε αντιηλιακή με δείκτη προστασίας 15 και άνω και χρησιμοποιείστε τη καθημερινά! Δοκιμάστε την Eau Thermale Avene με δείκτη προστασίας 30 SPF για ένα αποτέλεσμα που διαρκεί ώρες!
Tip: Η αντιηλιακή κρέμα είναι ιδανική ως βάση για το make-up σας και χαρίζει ένα υγιές και λαμπερό look που διαρκεί!

Επιλέξτε το σωστό προϊόν καθαρισμού της επιδερμίδας!
Εάν ανήκετε σε αυτές που υποστηρίζουν ακόμα την μέθοδο «σαπούνι και νερό» καλύτερα να το ξανασκεφτείτε! Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε το πιο απαλό καθαριστικό προσώπου που μπορείτε να βρείτε! Μην πλένετε περισσότερο από δύο φορές το πρόσωπό σας και κυρίως μη χρησιμοποιείτε σαπούνι. Η συχνή χρήση καθαριστικού καταστρέφει τη φυσική άμυνα του δέρματος και το κάνει ευάλωτο σε μολύνσεις ενώ παράλληλα απορροφά και τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας! Το Απαλό Gel για Βαθύ Kαθαρισ΅ό ΅ε Nερό της NIVEA VISAGE προσφέρει βαθύ καθαρισμό, χωρίς να προκαλεί ξηρότητα.

Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατάλληλη δουλειά!
Μπορεί να έχετε το πιο ακριβό make up, την πιο πολυτελή παλέτα και ένα bronzer κατευθείαν από το τσαντάκι των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων. Αν όμως δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για τα εφαρμόσετε είναι σαν να μην έχετε τίποτα. Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα βουρτσάκια για τέλεια εφαρμογή αλλά και για την προστασία του δέρματος σας! Πρέπει να είναι μαλακά και να αφήνουν απαλή αίσθηση στο δέρμα σας. Αν ένα βουρτσάκι βυθίζεται στη σκιά η το ρουζ και το χρώμα φεύγει πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας, καλύτερα να το ξεφορτωθείτε, λένε οι ειδικοί!

Ανανεώστε την εμφάνιση των μαλλιών και του μακιγιάζ σας κάθε δύο χρόνια!
Αν πάτε σε σχολικό ρεγιούνιον και ακούσετε τη φράση «δεν έχεις αλλάξει καθόλου» τρέξτε στο κοντινότερο σαλόνι ομορφιάς. Η εμφάνιση σας πρέπει να αλλάζει τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια ώστε να δείχνετε πάντα μοντέρνα και νέα!

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά