MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
11
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μείωση ύλης, επαγγελματικός προσανατολισμός και η ΑΙ στην εκπαίδευση

Με αφορμή την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στόχευση της κυβέρνησης στην παιδεία.

Credits: John Schnobrich / Unsplash
Monopoli Team

Στις δηλώσεις του σχετικά με την παιδεία και τις αλλαγές που επίκεινται, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον επαγγελματικό προσανατολισμό, τα Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία, την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μείωση ύλης

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξετάζονται προτάσεις για μια λελογισμένη μείωση της ύλης. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο και το συζητήσαμε με την Υπουργό στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της ύλης. Και με ικανοποίηση άκουσα ότι εξετάζονται προτάσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για μια λελογισμένη μείωση της ύλης, έτσι ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα» επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεκινούν οι αιτήσεις για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία 2025-202612.09.2018

Επαγγελματικός προσανατολισμός και τεχνητή νοημοσύνη

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, που θα πρέπει να ξεκινά νωρίτερα στα σχολεία, από την Γ’ Γυμνασίου. «Ένα ζητούμενο είναι πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα νέα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε το έργο των εκπαιδευτικών: να τους απαλλάξουμε από γραφειοκρατική εργασία και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στον βασικό τους ρόλο, που είναι η διδασκαλία. Παράλληλα, η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά και για τα ίδια τα παιδιά. Το «πείραμα» του Ψηφιακού Φροντιστηρίου -και θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για αυτό- φαίνεται να έχει πετύχει, με δεκάδες χιλιάδες μαθητές να το αξιοποιούν. Ιδιαίτερα τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις 30 Μαΐου, έχουν πλέον πρόσβαση σε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί ουσιαστικά να τα βοηθήσει στην προετοιμασία τους».

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Πάνω από 3.000 φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και πρατήρια έκλεισαν τους τελευταίους 30 μήνες
Επίκαιρα
Ο Ιανουάριος του 2026 ο 5ος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τα Epstein Files, η τραγωδία στην Χίο και… “ο τζάμπας πέθανε”
Επίκαιρα
Ιράν: Απεργία πείνας ξεκίνησε η βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης Νάργκες Μοχαμαντί
Επίκαιρα
Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου
Επίκαιρα
Ισπανία: Απαγορεύει τη χρήση social media για παιδιά κάτω των 16
Επίκαιρα
Ανησυχητική εικόνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα: 3η θέση στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του
Επίκαιρα
48ωρη απεργία ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Paris Fahion Week μέχρι τη Βιολάντα, ένα scroll απόσταση