MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Belladonna of Sadness
Couture
EPiC: Ο Elvis Presley σε μια μοναδική συναυλία
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
How to Shoot a Ghost
Interstellar
KinoFest στην Αθήνα
Madonnas
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Mauthausen
No Budget Story
Pillion
Regan
Scream 7
Sirât
The Mortuary Assistant
Vampyr
Weapons
Winona
Ένα απλό ατύχημα
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γυναίκες μαχήτριες – Μέρος Γ’ 1960-1974
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μικρή Αμελί (με υπότιτλους)
Η μύγα
Η τούρτα του προέδρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θα σε σκοτώσουν
Θεώρημα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κραυγές και ψίθυροι
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μαρσουπιλαμί (με υπότιτλους)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλόου απ
Μυστικός πράκτορας Μπέρνι: Αποστολή στον Άρη (μεταγλωττισμένη)
Ο δρόμος του εγκλήματος
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Οικογένεια προς ενοικίαση
Ο μάγος του Κρεμλίνου
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο μυστικός πράκτορας
Περσόνα
Πολύδροσο
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Σαν αδέρφια
Σπασμένη φλέβα
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης
Το λιμάνι της αγωνίας
Το μεγαλείο
Το τραγούδι του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τσάρλι ο σούπερ-σκύλος (μεταγλωττισμένη)
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Φθινοπωρινή σονάτα
Φραντς Κάφκα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Χόλι: Το γενναίο σκαντζοχοιράκι (μεταγλωττισμένη)
ΔΡΑΜΑ

Πέντε Σεπτεμβρίου

Η υποψήφια για τo όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου ταινία του Τιμ Φέλμπαουμ είναι μια συναρπαστική ματιά πάνω στην τραγωδία των Ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου το 1972.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Λίγο μετά από την έναρξη των 20ων Ολυμπιακών αγώνων, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» εισβάλουν στο ολυμπιακό χωριό του Μονάχου και κρατούν ομήρους αθλητές του Ισραήλ, ενώ σκοτώνουν δύο εξ αυτών. Οι αθλητικοί ρεπόρτερ του τηλεοπτικού καναλιού abc αποφασίζουν να απέχουν από τις αθλητικές υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν ζωντανά τα δραματικά γεγονότα.

Μια ιστορική στιγμή της δημοσιογραφίας

Τα πραγματικά συμβάντα που σχετίζονται με την -πρώτη στην ιστορία της τηλεόρασης- κάλυψη σε ζωντανή μετάδοση του τραγικού γεγονότος της Ολυμπιάδας του Μονάχου τον Σεπτέμβριο του 1972, αποτυπώνονται με συναρπαστικό τρόπο από την κάμερα του Τιμ Φέλμπαουμ. Τα εύσημα βέβαια- αρχικά και πρωτίστως- πηγαίνουν στο γραμμένο χωρίς ψεγάδι σενάριο των Τιμ Φέλμπαουμ, Μόριτς Μπίντερ και Αλεξ Ντέιβιντ, οι οποίοι προσεγγίζουν τα σοκαριστικά στιγμιότυπα του Μονάχου με τη δέουσα σοβαρότητα και την κατάλληλη δημοσιογραφική ματιά.

Το φιλμ «Πέντε Σεπτεμβρίου» δεν επιχειρεί να αναμοχλεύσει τις πλέον δραματικές στιγμές του τρομοκρατικού χτυπήματος που καθήλωσε τον κόσμο στους τηλεοπτικούς δέκτες του. Κυρίως ενδιαφέρεται να αποτυπώσει τη μαγική εκείνη στιγμή που γράφτηκε ιστορία όταν οι μέχρι πρότινος ανέμελοι και απορροφημένοι στο αντικείμενο τους (τα σπορ) αθλητικογράφοι, φόρεσαν τα ρούχα των πραγματικών ρεπόρτερ που καλούνται να δώσουν στον κόσμο την αλήθεια της είδησης.

Εξαίσιο δημοσιογραφικό θρίλερ, δίχως νεκρούς χρόνους (η ένταση είναι διαρκής και αμείωτη) με την αγωνία των ρεπόρτερ να χτυπά κόκκινο κάθε φορά που η κατάσταση ανατρέπεται χωρίς προειδοποίηση. Καταπληκτικές οι σκηνές όπου o τρόμος του λάθους και το αίσθημα της απειλητικής εξάντλησης των χρονικών περιθωρίων, οδηγούν τους δημοσιογραφικούς και τους τεχνικούς του ABC να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα πουν σε όλο τον κόσμο που τους παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα (900 εκατομμύρια θεατές έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης εκείνες τις μέρες) την είδηση σχετικά με την κατάσταση των ομήρων ύστερα από την επιχείρηση διάσωσης τους από την γερμανική αστυνομία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Τιμ Φέλμπαουμ
Σενάριο: Τιμ Φέλμπαουμ, Άλεξ Ντέιβιντ, Μόριτζ Μπάιντερ

Παίζουν: Μπέντζαμιν Γουόλκερ, Ζινεντίν Σουαλέμ, Τζων Μαγκάρο, Τζορτζίνα Ριτς, Κόρεϊ Τζόνσον, Μάρκους Ράδερφορντ, Μπεν Τσάπλιν, Λεόνι Μπένες, Πήτερ Σαρσγκααρντ

Διάρκεια: 95'
Χώρα: Γερμανία, ΗΠΑ
Έτος: 2024

Rating: 3
Διανομή: Feelgood Entertainment
Περισσότερα από CINEMA