MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Τα λάθη που κάνεις και εγκλωβίζεις την ανεξαρτησία του παιδιού σου – 4 tips θα σε βοηθήσουν

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην ανατροφή του παιδιού σου για να εξασφαλίσεις την ευτυχία του.

Pexels
Monopoli Team

Το να είσαι γονιός είναι δύσκολη υπόθεση και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο, βλέπεις την καθημερινότητά σου να αλλάζει ριζικά, αφού όλη η προσοχή και το ενδιαφέρον σου σχετίζονται, πλέον, με αυτό το μωρό που κρατάς στην αγκαλιά σου. Και μπορεί σε αυτή τη φάση ζωής του παιδιού σου να μην μπορείς να του διδάξεις πολλά πράγματα, ωστόσο όσο αυτό μεγαλώνει τόσο αυτή η συνθήκη θα αλλάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πιο “απαιτητικά” tasks που έχει κάθε γονιός12.09.2018

Ένας γονιός έχει ευθύνη και άγχος να μάθει στο παιδί του να συμπεριφέρεται σωστά και να συμβιώνει σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπονται από την κοινωνία. Παράλληλα, όμως με αυτό, πρέπει να δώσει στο παιδί του τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις δυνατότητες, ώστε να αναπτυχθεί διανοητικά και να γίνει ένας ανεξάρτητος, ελεύθερος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ενήλικας. Οι βάσεις που δίνουμε στο παιδί μας στην παιδική ηλικία του είναι οι βάσεις που θα το συντροφεύσουν για την υπόλοιπη ζωή του.

Αν, λοιπόν, θέλεις το παιδί σου να αποκτήσει αυτά τα χαρακτηριστικά πριν ακόμα μπει στην εφηβεία, υπάρχουν κάποια tips που θα το βάλουν σε αυτόν τον δρόμο, δείχνοντάς του μια διαφορετική πλευρά της ζωής. Όπως λένε και οι ψυχολόγοι, η ευτυχία έχει πολλές οπτικές και πρέπει να δείξουμε στα παιδιά μας πώς θα τις ανακαλύψουν. Ένα ανεξάρτητο παιδί, είναι ένα χαρούμενο παιδί, διότι έχει την αυτοπεποίθηση, τη δύναμη και την εμπιστοσύνη να στηριχτεί στα δικά του πόδια.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b