MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα πιο “απαιτητικά” tasks που έχει κάθε γονιός

Η δουλειά του γονιού εκτός από απαιτητική, είναι και full time, και συνεπώς απαιτεί πολλή ενέργεια.

Monopoli Team

Καθημερινά καλείται να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού του και να είναι πάντα παρών σε κάθε έκφανση της ζωής του. Οι ευθύνες του βέβαια φαίνεται να μειώνονται όσο τα μέλη της οικογένειας μεγαλώνουν, αλλά ο ρόλος του δε χάνει ποτέ την τεράστια αξία του.

Ποια είναι όμως τα πιο δύσκολα tasks που ακολουθούν όλους τους γονείς και πώς αυτοί μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους; Σας τα αναλύουμε όλα παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε!

Φροντίδα του παιδιού

Η πιο σημαντική “δουλειά” ενός γονιού είναι αναμφισβήτητα η σωστή φροντίδα του παιδιού του. Πιο συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνος για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του και φυσικά για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο το παιδί θα μπορέσει να αναπτυχθεί σωματικά και ψυχικά.

Είναι εύκολα αντιληπτό όμως, ότι οι απαιτήσεις που δημιουργούνται είναι τεράστιες και πολλές φορές πνίγουν τον γονέα, καθώς χάνει όλους τους άλλους ρόλους του. Σε αυτό το σημείο όμως, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα και κυρίως οφείλει να έχει τον εαυτό του βασική προτεραιότητα. Αν λοιπόν κάποιες φορές δυσκολεύεστε και εσείς να ανταπεξέλθετε πλήρως στους πολλαπλούς σας ρόλους, τι θα λέγατε να σκεφτείτε εναλλακτικές, όπως είναι η φύλαξη παιδιού από nannuka, και να δημιουργήσετε τον προσωπικό χρόνο που τόσο χρειάζεστε;

Δουλειές του σπιτιού

Ένα από τα πιο βαρετά task που έχει κάθε γονιός είναι, χωρίς αμφιβολία, οι δουλειές του σπιτιού. Στην περίπτωση δε που τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία, είναι πιθανό όλα τα δωμάτια να μοιάζουν με βομβαρδισμένα τοπία. Σας προτείνουμε λοιπόν να οργανώσετε μία λίστα εργασιών, όπου θα συμπεριλάβετε όλα τα μέλη της οικογένειας. Αυτή μπορεί να είναι είτε γραπτή, είτε σε κάποια εφαρμογή, όπως είναι το sweepy, και θα περιλαμβάνει όλες τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Με αυτόν τον τρόπο δε θα έχετε όλες τις υποχρεώσεις στις πλάτες σας, ενώ ταυτόχρονα θα μάθετε στο παιδί σας σημαντικά μαθήματα, που θα το συνοδεύσουν και στην ενήλικη ζωή του. Επιπλέον, θα επωφεληθείτε από όλα τα ευεργετικά οφέλη που προσφέρει στην ψυχολογία σας ένας καθαρός και συμμαζεμένος χώρος.

Δημιουργία ισορροπίας στην οικογένεια

Μπορεί όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι ίσα, αλλά οι γονείς είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για να κρατάνε όλες εκείνες τις ισορροπίες που χρειάζονται. Και αυτό μπορούν να το πετύχουν βάζοντας κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας (εξαιρούνται φυσικά τα βρέφη).

Σε αυτούς θα αναγράφεται το καθημερινό πρόγραμμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον, θα μοιράζονται δίκαια οι υποχρεώσεις του σπιτιού, οι μετακινήσεις για τις διάφορες δραστηριότητες και καθετί που αφορά και επηρεάζει την καλή λειτουργία του σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο τα tasks θα γίνονται σταδιακά όλο και πιο εύκολα και φυσικά δεν θα επιβαρύνουν μόνο ένα άτομο.

Οικονομικές ευθύνες

Είναι προφανές ότι ως γονείς είστε υπεύθυνοι για την εύρυθμη οικονομική λειτουργία του σπιτιού και την κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών των νεότερων μελών της οικογένειας. Είναι απαραίτητο λοιπόν να κάνετε όλες εκείνες τις κινήσεις, που θα “γεμίζουν” το ταμείο του σπιτιού. Χρειάζεται συνεπώς να εξασφαλίζετε τα προς το ζην, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται φυσικά μέσα από την εργασία. Και αυτό γιατί τα παιδιά πέρα από αγάπη και ψυχολογική υποστήριξη, χρειάζονται και υλικά αγαθά που θα τους προσφέρουν μία καλή καθημερινότητα.

Εκτός αυτού, μην ξεχνάτε ότι η εργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την ψυχολογία σας, καθώς μέσα από αυτήν, εκτός από το να πληρώνετε έγκαιρα τους λογαριασμούς, μπορείτε επιπλέον να αναπτυχθείτε και να πετυχαίνετε όλους τους μικρούς (και μεγαλύτερούς!) σας στόχους.

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι ακόμα και τα πιο απαιτητικά tasks μπορούν να γίνουν απλά, αν υπάρχει μέθοδος και συνέπεια. Κάντε το καλύτερο για την οικογένειά σας και αναθρέψτε χαρούμενα παιδιά!

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b