MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ορυκτά καύσιμα από τις μεγαλύτερες οικονομίες, παρά τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα

Οι χώρες της G20 δαπάνησαν 142 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, παρά τη δέσμευση της G7 να σταματήσουν να το κάνουν.

Monopoli Team

Η κλιματική κρίση και οι δεσμεύσεις τους για το κλίμα φαίνεται πως δε στάθηκαν εμπόδιο για τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων σε φτωχές χώρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian, ορισμένες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες της G20 διέθεσαν 142 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων στο εξωτερικό από το 2020 έως το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνέταξαν οι οργανώσεις Oil Change International (OCI) και Friends of the Earth US.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέλος στα ρωσικά διαμάντια βάζουν οι G712.09.2018

Η G7 των μεγαλύτερων οικονομιών, στην οποία ανήκουν η Ιαπωνία και ο Καναδάς, δεσμεύτηκε το 2022 να σταματήσει τη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων στο εξωτερικό. Όμως, ενώ η χρηματοδότηση για τον άνθρακα μειώθηκε γρήγορα, η χρηματοδότηση για έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου συνεχίστηκε με έντονο ρυθμό.

Κάποια από τα χρήματα πηγαίνουν σε άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, αλλά μεγάλο μέρος τους προορίζεται για τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ωστόσο, οι πιο πλούσιες χώρες μεσαίου εισοδήματος εξακολουθούν να λαμβάνουν περισσότερη χρηματοδότηση από τις φτωχότερες.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b