MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Τι σημαίνει να τρως μια ισορροπημένη διατροφή

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε.

Monopoli Team

Έχετε ακούσει ότι είναι καλό να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πώς ξέρετε αν το επιτυγχάνετε; Ομολογουμένως, ο όρος «ισορροπημένη διατροφή» ακούγεται λίγο… λιγότερο επιστημονικός. Αλλά στην πραγματικότητα, οι αρχές μιας ισορροπημένης διατροφικής προσέγγισης είναι αρκετά περιεκτικές και υιοθέτηση μιας ισορροπημένης δίαιτας συσχετίζεται με βελτιώσεις στην υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί έχεις έντονη λαχτάρα για γλυκά και αλμυρά τρόφιμα και τι να κάνεις γι’ αυτό12.09.2018

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την ισορροπημένη διατροφή

Με απλά λόγια, μια ισορροπημένη διατροφή (μην ανησυχείτε, θα ορίσουμε τι σημαίνει αυτό σε ένα λεπτό) είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση θρεπτικών τροφίμων μπορεί να προστατεύσει από χρόνιες παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η παχυσαρκία.

Επιπλέον πολλές έρευνες δείχνουν ότι ο περιορισμός ή η αποφυγή συστατικών που μπορεί να είναι επιβλαβή σε μεγάλες ποσότητες, συμπεριλαμβανομένου του αλατιού, της πρόσθετης ζάχαρης και των κορεσμένων ή trans λιπαρών, μπορεί επίσης να ωφελήσει την υγεία σας. Και όταν ζείτε με μια χρόνια πάθηση, η τροφοδοσία του σώματός σας με θρεπτικά τρόφιμα μπορεί να είναι βασικό μέρος της διαχείρισης της κατάστασής σας.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική γιατί παρέχει όλη την ενέργεια που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ενεργό όλη την ημέρα . Επίσης σας δίνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για ανάπτυξη και αποκατάσταση, βοηθώντας σας να παραμείνετε δυνατοί και υγιείς και να αποτρέψετε ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b