MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Έρευνα της Κομισιόν κατά του TikTok για ανεπαρκή προστασία των ανηλίκων

Η Κομισιόν κίνησε επίσημη διαδικασία κατά του TikTok μετά από προκαταρκτική έρευνα για παραβίαση του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του μπλοκ.

Monopoli Team

Στο «ευρωπαϊκό σκαμνί» καθίζει το TikTok η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Κομισιόν κίνησε επίσημη διαδικασία κατά της κινεζικής πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά από προκαταρκτική έρευνα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες του μπλοκ (Digital Services Act).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, το TikTok ενδέχεται να έχει παραβιάσει τον νόμο «σε τομείς που σχετίζονται με την προστασία των ανηλίκων, τη διαφάνεια της διαφήμισης, την πρόσβαση σε δεδομένα για ερευνητές, καθώς και τη διαχείριση κινδύνου εθιστικού σχεδιασμού και επιβλαβούς περιεχομένου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Το είδα στο TikTok»: Πώς η πλατφόρμα έχει γίνει ο αγαπημένος «ταξιδιωτικός πράκτορας» της Gen Z12.09.2018

Μετά την επίσημη έναρξη των διαδικασιών, η Επιτροπή θα συνεχίσει να συλλέγει αποδεικτικά στοιχεία για να λάβει περαιτέρω μέτρα επιβολής, αναφέρθηκε.

Ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν δήλωσε στο X τη Δευτέρα: «Σήμερα ξεκινάμε μια έρευνα για το TikTok για ύποπτη παραβίαση της διαφάνειας και των υποχρεώσεων προστασίας των ανηλίκων», κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κινέζικη εφαρμογή για εθιστικό σχεδιασμό.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b