MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ακίνητα Airbnb: Πώς θα γλιτώσετε πρόστιμα και φόρους

Την εικόνα τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ θα πρέπει να τσεκάρουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb.

Photo by Sigmund on Unsplash
Photo by Sigmund on Unsplash
Monopoli Team

Την εικόνα τους στο Μητρώο Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ θα πρέπει να τσεκάρουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2024. Λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των εσόδων από βραχυχρόνιες μισθώσεις που αποκτήθηκαν το 2023 θα πρέπει να διορθωθούν καθώς από τον Μάρτιο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα ξεκινήσει ελέγχους και διασταυρώσεις για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων με βάση τα αναλυτικά δεδομένα που θα στείλουν στην ΑΑΔΕ οι πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VBRO.

Σε πρώτη φάση οι ιδιοκτήτες – διαχειριστές ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν τις δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής που υπέβαλαν το 2023 στην ΑΑΔΕ. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προσδιοριστεί το φορολογητέο εισόδημά τους. Όσοι φορολογούμενοι δεν φροντίζουν να οριστικοποιήσουν στο Μητρώο της ΑΑΔΕ τις δηλώσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις του 2023 κινδυνεύουν να φορολογηθούν στο 100% των εισοδημάτων που έχουν δηλωθεί με τις αρχικές δηλώσεις ακόμα και εάν τα έχουν εισπράξει.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ προετοιμάζεται για εκτεταμένες διασταυρώσεις στους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων. Οι έλεγχοι θα γίνουν με βάση τα αναλυτικά στοιχεία για τις συναλλαγές του 2023 που αναμένεται να αποστείλουν οι διεθνείς πλατφόρμες στον ελεγκτικό μηχανισμό μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Αυτοί είναι οι top 24 προορισμοί για το 202412.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b