MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
SNEAK PEEK

Η Στέγη όπως δεν την έχεις ξαναδεί: Το Stegi.Radio “γίνεται 3” και το γιορτάζει μ’ ένα πάρτι που δεν θέλεις να χάσεις

3 χρόνια Stegi.Radio, 3 ημέρες, 3 stages. 35 εγχώριοι και διεθνείς καλλιτέχνες «καταλαμβάνουν» από πάνω ως κάτω το κτίριο της Στέγης στη Συγγρού, και σε καλούν να συμμετάσχεις σ’ ένα άχαστο μουσικό πάρτι που τα έχει όλα: DJ sets, ζωντανές εμφανίσεις, προβολές, συνεντεύξεις, αλλά και live broadcast.

Ευδοκία Βαζούκη | 01.02.2024 Φωτογραφίες: Πάνος Κέφαλος

Αν ακόμη ψάχνεις τι θα κάνεις το ΠΣΚ που βρίσκεται μόλις μια ανάσα μακριά – σου έχω νέα. Αλλά κυρίως σου έχω πρόταση για να μην νιώθεις μετά κανένα Fomo κι ένα «Ξέρω τι Έκανες το Προηγούμενο ΠΣΚ» να δίνει σε μία εβδομάδα από τώρα όλες τις απαντήσεις μεταξύ όσων θα βρεθούμε αυτό το τριήμερο 2-4 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Συγγρού 107.

Stegi.Radio Takeover ή αλλιώς η Στέγη υπό κατάληψη

Το Stegi.Radio γιορτάζει 3 χρόνια δημιουργικής διαδικτυακής λειτουργίας και μουσικής πρωτοπορίας με έδρα την Αθήνα και σαν ένας διεθνής ραδιοφωνικός σταθμός που θέλει να μιλάει την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής και κυρίως, σέβεται τον εαυτό του είπε να το γιορτάσει μ΄ένα μεγάλο πάρτι. Για την ακρίβεια οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Γιώργος Κωνσταντινίδης και Μάκης Κετεμποτζίδης (aka Voltnoi & Quetempo) το είπαν – και έτσι και θα γίνει!

Με μια αποδεδειγμένη πειραματική διάθεση και σε άλλα επιμελητικά και καλλιτεχνικά projects της Στέγης, τα δύο αυτά “ανήσυχα” πνεύματα σκέφτηκαν να υλοποιήσουν μια αντανάκλαση του πολυσυλλεκτικού και πολυεθνικού προγράμματος του Stegi.Radio που στο δυναμικό του εμπλέκει παραγωγούς, τόσο από την ελληνική όσο και από την παγκόσμια σκηνή, και κυριολεκτικά συντονίζεται με ανθρώπους σε κάθε μήκος και πλάτος αυτού του πλανήτη που βρήκαν μία ανοιχτά προσβάσιμη πλατφόρμα για να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο: να ψάχνονται στη μουσική!

Και πώς θα γίνει αυτό; Για τρεις ολόκληρες ημέρες – όσες και τα “κεράκια” του σταθμού – η Στέγη θα μεταμορφωθεί σ’ έναν “ζωντανό πομπό” – κάτι που για να πετύχει χρειάστηκε να επέμβουν ριζοσπαστικά στην εικόνα της εσωτερικά, έτσι ώστε να μεταμορφωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σ΄ένα πολυώροφο club space με 3 διαφορετικά stages. Κι εκεί θα δώσουν αυτό το πολυαναμενόμενο μουσικό ραντεβού – από αργά το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες – θρυλικά ονόματα από τη διεθνή μουσική σκηνή, αλλά και από τη νέα ελληνική σκηνή με μεγάλα αλλά και νέα ονόματα μουσικών και συγκροτημάτων που μετά από αυτό το τριήμερο θα εύχεσαι να είχες ανακαλύψει νωρίτερα. Φυσικά το νέο αίμα παραγωγών και DJs που σαρώνουν τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το άχαστο “takeover”, για το οποίο θα πούμε περισσότερα παρακάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStegi.Radio Takeover: DJ sets και live εμφανίσεις σε ένα μεγάλο τριήμερο μουσικό πάρτι στη Στέγη12.09.2018

Το line-up πολυσυλλεκτικό – όπως ακριβώς και το πρόγραμμα του σταθμού – περιλαμβάνει από αβανγκάρντ και experimental ηλεκτρονική μουσική, digital pop και σκληρή techno μέχρι ambient και χιπ-χοπ και φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους λάτρεις της μουσικής, αυτούς που δεν σταματούν να αναζητούν τι συνθέτει τη μουσική ταυτότητα του σήμερα και δεν φοβούνται το “άνοιγμα” σε νέους ήχους. Πιο συγκεκριμένα, η Helena Hauff και ο Lee Gamble, o Alessandro Cortini και η Valentina Magaletti, o Shackleton, ο Laraaji και ο Pink Siifu συναντούν τους Selofan, το Παιδί Τραύμα, τον Poor J’Darr, την Ayshel, τη Miss Trouli τους Right Clique και πολλούς άλλους καλλιτέχνες που θα κάνουν τη δική τους “κατάληψη” στα ξεχωριστά stages και μπορείς να ανακαλύψεις εδώ.

Η Στέγη “αλλιώς”, παραδομένη σ’ έναν ατελείωτο μουσικό μαραθώνιο

Κάθε όροφος της Στέγης μεταμορφώνεται και ενεργοποιείται με τρόπους απροσδόκητους, τους οποίους είχαμε την τύχη να ανακαλύψουμε εμείς από τους πρώτους, αφού βρεθήκαμε στο κτίριο για ένα sneak peek όλων όσων θα ζήσουμε αυτό το πρώτο ΠΣΚ του Φεβρουαρίου.

Όλα ξεκινούν από την είσοδο, όπου μια τεράστια μοκέτα έχει καλύψει το πάτωμα του κτιρίου απ’ άκρη σ’ άκρη, σκαλωσιές καταλαμβάνουν την main area, ενώ μεγάλα χρωματιστά πανιά έχουν σκεπάσει τα αγάλματα που σε υποδέχονται συνήθως εκεί. Τα έντονα χρώματα κυριαρχούν παντού, με τους φωτισμούς να συμβάλλουν σε αυτό, δημιουργώντας ένα εντελώς διαφορετικό vibe αν θες, από αυτό που έχεις συνηθίσει να βιώνεις στους χώρους της Στέγης. Όλα είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε η εκρηκτική ενέργεια της μουσικής να είναι στο επίκεντρο και να διαχέεται παντού, καθώς εσύ κινείσαι στους χώρους ή ακόμη κι αν έχεις επιλέξει να αράξεις και να την απολαύσεις καθισμένος κάτω, σε κάποιο από τα τοποθετημένα πουφ ή ακόμη και στη μοκέτα.

Η κλασική θεατρική σκηνή της Κεντρικής Σκηνής έχει αποχωριστεί πια τα καθίσματα των θεατών και έχει μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο dancefloor, με τα επιδαπέδια μπάσα να νιώθεις πως σε δονούν σε κάθε βήμα. Ο εκθεσιακός χώρος στον -1 έχει μετατραπεί επίσης σε club, αλλά σε αυτό το venue το όλο στήσιμο είναι διαφορετικό, πιο underground αισθητικά σε σχέση με την Κεντρική Σκηνή. Η επιρροή από τον David Lynch και τον σουρεαλιστικό neo-noir κόσμο του Blue Velvet είναι εμφανής – μπλε βελούδινες κουρτίνες γίνονται το σκηνικό μέρος του υπογείου, ενώ ένα πλέγμα από λάμπες φθορίου θα αναβοσβήνει συνεχώς καλώντας σε στη σκηνή για ατελείωτο χορό ή στα τοποθετημένα μπαρ για ένα ακόμη ποτό πριν συνεχίσεις την περιπλάνηση, που σου επιφυλάσσει ακόμη περισσότερες εκπλήξεις.

Στον 4ο όροφο, εκεί όπου συνήθως συναντάς το φουαγιέ και το γκισέ των εισιτηρίων, τώρα θα βρεις το ραδιοφωνικό μπουθ για τα λίγο πιο…τσιλ DJ sets, συνεντεύξεις, συζητήσεις και πολλά άλλα, που θα απολαύσεις αν θες καθισμένος στα πουφ, παίρνοντας και μια γεύση από την αισθητική του Dream House της Νέας Υόρκης. Και μην ξεχάσεις στην περιπλάνησή σου αυτή στους χώρους να αξιοποιήσεις τους καθρέπτες που θα βρεις στημένους σε γωνιές για τις απαραίτητες σελφις με την παρέα.

Τέλος, σε περιμένει ο 5ος όροφος, ο οποίος θα λειτουργήσει ως auditorium. Εδώ τα καθίσματα έχουν παραμείνει στη θέση τους, γιατί σε αυτό το stage τη μουσική θα την απολαύσεις καλύτερα καθισμένος αναπαυτικά, ενώ σε αυτό το venue θα δεις επίσης και μια σειρά επιλεγμένων πολιτικών ταινιών, πιο πειραματικών και κάποιων που δεν έχουν προβληθεί ποτέ στη χώρα μας, από την Black Audio Film Collective. 

Σε αυτό το σημείο δεν θα επιχειρήσουμε καν να κάνουμε μία διαλογή από ονόματα που θα μπορούσαν να απαρτίζουν ένα προτεινόμενο από εμάς “highlight” στο πολυσυλλεκτικό αυτό πρόγραμμα του τριήμερου μαραθωνίου κι αυτό γιατί αξίζει να ζήσεις αυτή την εμπειρία ακόμη κι αν είσαι λευκό χαρτί (γιατί οι μυημένοι θα το παίξουν αλλιώς). Ένα είναι το σίγουρο: Σε αυτές τις τρεις βραδιές ηχητικής πανδαισίας, όπου η techno και η experimental bass θα συνυπάρξει με το synthwave, η πανκ με το tribal και τo χιπ χοπ, η ambient με τη world music, η ενέργεια θα είναι σαρωτική!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Stegi.Radio Takeover
2-4 Φεβρουαρίου 2024

Εισιτήρια

Ημέρα 1η: Κανονικό: 12 € προπώληση – 15 € πόρτα. Μειωμένο: Φίλος Στέγης, Συνοδός ΑμεΑ 10 €, Ανεργίας, ΑμεΑ 5 € προπώληση. Φίλος Στέγης στην πόρτα: 12 €

Ημέρα 2η: Σε όλους τους χώρους της Στέγης: Κανονικό: 12 € προπώληση – 15 € πόρτα. Μειωμένο: Φίλος Στέγης, Συνοδός ΑμεΑ 10 €, Ανεργίας, ΑμεΑ 5 € προπώληση. Φίλος Στέγης στην πόρτα: 12 € | Galaxy Studio: Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημέρα 3η: Εκθεσιακός Χώρος -1: Κανονικό: 8 € προπώληση – 10 € πόρτα. Μειωμένο: Φίλος Στέγης, Συνοδός ΑμεΑ 7 €, Ανεργίας, ΑμεΑ 5 €. Φίλος Στέγης στην πόρτα: 8 € | Κεντρική Σκηνή: Κανονικό: 10 € προπώληση – 12 € πόρτα. Μειωμένο: Φίλος Στέγης 8 €, Συνοδός ΑμεΑ 7 €, Ανεργίας, ΑμεΑ 5 €. Φίλος Στέγης στην πόρτα: 10 €

Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Βρείτε το αναλυτικό line up του τριημέρου εδώ.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b