MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή είναι η πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη και έχει παρόμοια πρωτεΐνη με το κρέας

Θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης; Αυτό ακριβώς χρειάζεστε.

Monopoli Team

Αποτελεί την πλουσιότερη «πράσινη τροφή» σε πρωτεΐνη με περιεκτικότητα 55 70% ενώ περιέχει λίγες θερμίδες. Ο λόγος γίνεται για τη σπιρουλίνα ένα γαλαζοπράσινο φύκι που έχει ταξινομηθεί ως υπερτροφή λόγω της φυσικής διατροφικής του περιεκτικότητας.

Τα οφέλη από την κατανάλωσή της περιλαμβάνουν την υποστήριξη της υγείας των ματιών και τη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης, ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα της μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να καταπολεμήσουν ασθένειες και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

Η περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνη είναι 60% και περιέχει όλα τα αμινοξέα, αλλά σε μικρότερες ποσότητες από αυτές του αυγού, του κρέατος και του γάλακτος. Για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως «σωτήρας» για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν μια υγιή πρόσληψη πρωτεΐνης.

Πιθανά οφέλη για την υγεία της σπιρουλίνας

Η σπιρουλίνα είναι μια ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει μια φυτική πρωτεΐνη που ονομάζεται φυκοκυανίνη, η οποία μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδες ιδιότητες και να ανακουφίσει από τον πόνο. Αυτό το αντιοξειδωτικό και άλλα θρεπτικά συστατικά της σπιρουλίνας συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHPV λοίμωξη: Μπορεί ένα συμπλήρωμα διατροφής να συμβάλλει στην ύφεση της νόσου;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο  jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή