MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΥΓΕΙΑ

HPV λοίμωξη: Μπορεί ένα συμπλήρωμα διατροφής να συμβάλλει στην ύφεση της νόσου;

Απαντώντας στην ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση της λοίμωξης HPV, η InterMed SA ανέπτυξε ένα στοχευμένο συμπλήρωμα διατροφής.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τον 2ο σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνο σε γυναίκες και πρόκειται για μία μορφή της νόσου που έχει συσχετιστεί με τη λοίμωξη από τον ιό HPV. Βέβαια, παρότι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι κάθε σεξουαλικώς ενεργό άτομο έρχεται αντιμέτωπο με τον ιό και τους διαφορετικούς υποτύπους του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, το 80% των περιπτώσεων λοίμωξης είναι αυτοπεριοριζόμενο και σε μικρό ποσοστό εξελίσσεται σε προκαρκινικές και καρκινικές αλλοιώσεις. Παράγοντας κλειδί για τη διαχείριση του ιού αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Έφη Σπηλιωτοπούλου

Με αφορμή αυτό το αφιέρωμα υγείας του Monopoli, συζητήσαμε με την Έφη Σπηλιωτοπούλου, DVM Product Manager της InterMed Pharmaceutical Laboratories σχετικά με τις ανάγκες διαχείρισης της HPV λοίμωξης και των συνεπειών της.

Κυρία Σπηλιωτοπούλου καλή χρονιά με καλά νέα! Τι καινούργιο υπάρχει αναφορικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αντιμετώπιση της HPV λοίμωξης;

«Η καινοτομία και η πρωτοπορία, είναι συνυφασμένες έννοιες με την πορεία της φαρμακοβιομηχανίας InterMed, και συνολικά του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, ο οποίος το 2024 κλείνει 60 χρόνια ζωής και δημιουργίας. To 2023 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά καινοτομίας για την InterMed Pharmaceutical Laboratories, καθώς αφουγκραζόμενη την ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση των ασθενών και των δύο φύλων με HPV λοίμωξη οποιουδήποτε σταδίου, η InterMed ανέπτυξε το συμπλήρωμα διατροφής Eva Intima Cervasil granules.

To Eva Intima Cervasil granules αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν σε μορφή κοκκίων για πόσιμο διάλυμα, με εκλεκτική, ανοσοτροποιητική δράση έναντι της HPV λοίμωξης. Η σύνθεση του βασίζεται στο εκχύλισμα μανιταριού Shiitake ή AHCC , δραστική η οποία έχει κλινικά αποδειχθεί ότι συμβάλλει ανοσοτροποποιητικά, επηρεάζοντας ειδικούς αμυντικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την ενίσχυση και επιτάχυνση της κάθαρσης του ιού. Τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο  μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Oncology απέδειξε την αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος μανιταριού σε ποσοστό μεγαλύτερο από 60%. Συγκεκριμένα, 6 στις 10 γυναίκες μετά από 6μηνη καθημερινή λήψη του αρνητικοποιήθηκαν στον ιό έναντι 9 στις 10 γυναίκες οι οποίες εντάχθηκαν στην ομάδα placebo και παρέμειναν θετικές . Η σημαντικότητα των αποτελεσμάτων ενισχύεται εξαιτίας του ιστορικού των γυναικών οι οποίες ήταν άνω των 30 ετών, με εμμένουσα λοίμωξη μεγαλύτερη των 2 ετών, από ογκογόνα στελέχη και με προκαρκινικές αλλοιώσεις μέχρι CIN2. Την ίδια φροντίδα και αφοσίωση, επιδεικνύει η InterMed και στο σημαντικό πεδίο της εμμηνόπαυσης, με σκευάσματα και φόρμουλες – όπως κολπικές αναπλαστικές κρέμες, λιπαντικά, συμπληρώματα διατροφής και άλλα-  που βοηθούν τη γυναίκα να νοιώθει άνεση, ασφάλεια και επιθυμία, στο ώριμο αυτό στάδιο της ζωής της».

Η χρονιά ξεκινά με καλά νέα όντως! Να κλείσουμε με μια ευχή για το 2024;

«Για το 2024 ευχόμαστε σταθερή υγεία σε όλους, ηρεμία, ευζωία και αισιοδοξία. Ας επενδύσουμε στην υγεία μας και στη διατήρησή της και δεν θα μας προδώσει, ας επενδύσουμε στους ανθρώπους μας και στο χρόνο μαζί τους, ας επενδύσουμε σε ποιοτικά προϊόντα, έρευνας και ανάπτυξης ελληνικών βιομηχανιών που στηρίζουν την οικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία, ας επενδύσουμε στη δημιουργία και στην έμπνευση! Καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο και ευημερία!»

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b