MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Αλεξανδρινό: Η ιστορία πίσω από το διάσημο φυτό των Χριστουγέννων και πώς να το φροντίσεις

Πρόκειται για ένα φυτό που συνδέεται παραδοσιακά με την ημέρα των Χριστουγέννων και δεν λείπει από κανένα σπίτι τις γιορτινές ημέρες.

Monopoli Team

Τα Αλεξανδρινά κυριαρχούν παντού τις ημέρες των γιορτών και πέρα από μια φθηνή επιλογή, είναι και πολύ εντυπωσιακή, είτε για να το στολίσουμε στο χώρο μας είτε για να το προσφέρουμε δώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας θα μπεις στο φθινοπωρινό mood (που χρειαζόσουν)12.09.2018

Πώς φροντίζω το Αλεξανδρινό;

Το Αλεξανδρινό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για το στολισμό καταστημάτων και εξωτερικών χώρων, ωστόσο είναι προτιμότερο να το έχετε μέσα στο σπίτι σας, καθώς αν το εκθέσετε σε κρύες θερμοκρασίες και αέρα, τότε δεν θα ευδοκιμήσει. Έτσι λοιπόν, μόλις αποκτήσουμε το Αλεξανδρινό μας, τοποθετείστε το σε ένα πολύ φωτεινό σημείο χωρίς απευθείας έκθεση στο ήλιο και μακριά από θερμαντικά σώματα καθώς δεν του αρέσει καθόλου ο ξηρός και ζεστός αέρας του καλοριφέρ ή του aircondition. Ιδανικά βάλτε το παρέα με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου για να αυξήσετε την υγρασία στον περιβάλλοντα χώρο του.

Σχετικά με το πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι ο μεγαλύτερο εχθρός για το Αλεξανδρινό σας. Ενώ δεν του αρέσει να στεγνώνει εντελώς, αν το ποτίσετε υπερβολικά θα αρχίσει να κιτρινίζει και να πετάει τα φύλλα του. Παράλληλα απαιτεί άριστη αποστράγγιση και για το λόγο αυτό φροντίστε να είναι πάντα στεγνό, χωρίς υπολείμματα νερού, το διακοσμητικό κασπώ που το φιλοξενεί. Αν του δώσετε φως και την επιθυμητή υγρασία θα μείνει μαζί σας για πάρα πολύ καιρό και μετά τις γιορτές διατηρώντας τα κόκκινα φύλλα του για αρκετούς μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr. 

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b