MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Σε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας θα μπεις στο φθινοπωρινό mood (που χρειαζόσουν)

Πάμε να ανακαλύψουμε 5…cozy μαγαζιά, που με την αύρα και τη ζεστασιά τους μάς υποδέχονται πανέτοιμα να μάς μυήσουν σε μια πιο φθινοπωρινή διάθεση.

Μαριαλενα Μάλλιου | 11.11.2023

Επιτέλους, ο καιρός μάς έκανε τη χάρη! Έβαλε λίγη ψύχρα, έβγαλε και κάποια συννεφάκια, τόσο όσο, έτσι, για να πούμε ότι επιτέλους φθινοπώριασε και μπορούμε να μπούμε πια σε ένα πιο cozy mood – το οποίο έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να συνοδεύει τα μέσα Νοέμβρη, στα οποία κοντεύουμε. Χωρίς περαιτέρω πολυλογίες, λοιπόν, και καθ’ όλα έτοιμοι να μπούμε σε χειμερινούς ρυθμούς – λίγο με την αλλαγή της ώρας, λίγο με τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν – πάμε να δούμε 5 cozy μαγαζιά, που – αν μη τι άλλο – βοηθούν σε αυτή τη φθινοπωρινή διάθεση, για την οποία τόσο ανυπομονούσαμε!

Ohayo Tea House

Όπως γίνεται φανερό και από το όνομά του, το Ohayo είναι ένα Tea House -ή για να το πούμε ελληνικά- ένα μαγαζί με τσάι. Και επειδή τσάι ίσον φθινόπωρο, καταλαβαίνουμε ήδη από την αρχή, ότι στο Ohayo θα περάσουμε μερικές από τις πιο cozy στιγμές του φθινοπώρου μας. Με πολλά φυτά, έντονη την παρουσία του ξύλου και μία αίσθηση “σπιτιού”, το Ohayo μάς κάνει να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, ενώ αποτελεί έναν από τους must visit προορισμούς για το φθινόπωρο – και όχι μόνο.
Διεύθυνση: Αγίας Βαρβάρας 79, Αθήνα 17235
Τηλέφωνο: 2104124373

ERE Athens
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ĒRE athens (@ere_athens)

Και περνάμε σε ένα φετινό entry στην Αθήνα και ένα πραγματικά “κουκλίστικο” μαγαζί, που μοιάζει να έχει βγει από κάποια γαλλική ταινία. Ο λόγος για το ERE, το οποίο είναι ένας συνδυασμός καφέ, μαγαζιού με γλυκά, καταστήματος lifestyle ειδών και -αν μας ρωτάτε- αυτός ο συνδυασμός μάς αρέσει πολύ! Minimal, με τα χρώματα του ξύλου και του λευκού να κυριαρχούν και μία γενικότερη αφαιρετική αύρα να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ERE είναι ένα μαγαζί, που έχει τραβήξει ήδη την προσοχή μας και σίγουρα θα το επισκεφθούμε (ξανά και ξανά) για τις φθινοπωρινές βόλτες μας.
Διεύθυνση: Ερεχθείου 30, Αθήνα 11742
Τηλέφωνο: 2109236622

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔοκιμάζουμε παρέα τα καλύτερα cinnamon rolls της πόλης12.09.2018

Motiv

Σε πιο urban, αλλά αντίστοιχα cozy αέρα, κινείται και το αγαπημένο Motiv, το οποίο μπορείτε να βρείτε τόσο στα Εξάρχεια, όσο και στο Παγκράτι. Neon, ξύλο και -αυτό που, περισσότερο από όλα, καθιστά το μαγαζί αγαπημένο φθινοπωρινό στέκι- απίστευτα rolls και buns, για τους λάτρεις των φθινοπωρινών παραδόσεων. Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, να πω πως έχοντας επισκεφθεί πρόσφατα το Motiv στα Εξάρχεια, δοκίμασα για πρώτη φορά bun λεμόνι (κάτι σαν τάρτα λεμονιού με ζύμη bun) και έπαθα σοκ. Από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχω φάει τον τελευταίο καιρό! Επιπλέον, ό,τι άλλο δοκιμάσαμε από το μαγαζί ήταν πολύ φρέσκο. Αν ψάχνετε για φθινοπωρινά spots βάλτε το, οπωσδήποτε, στη λίστα σας!
Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μπενάκη 20, Αθήνα 10678 & Φορμίωνος 42, Αθήνα 11633
Τηλέφωνο: 2103810899 & 2107514104

In Love Again
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη In Love Again (@inloveagain_athens)

Μιλώντας για μαγαζιά με έντονα cozy vibes, δεν θα γινόταν να μην αναφερθούμε και στο αγαπημένο pastry shop (ή, στα απλά ελληνικά γλυκοπωλείο) In Love Again. Σκούρο -αλλά και πιο ανοιχτόχρωμο- ξύλο, γλάστρες και γλαστράκια, πιατέλες με γλυκά και μία ζεστή, φιλόξενη αίσθηση πώς βρισκόμαστε σε ένα αγαπημένο μας μέρος, αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για τους πρώτους μας φθινοπωρινούς καφέδες.
Διεύθυνση: Κλειτίου 3, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103242627

Queen Bee

Όποιος πει ότι το Queen Bee δεν του βγάζει μία άκρως φθινοπωρινή αύρα θα πει ψέματα, οπότε δεν γινόταν να λείπει από αυτή τη λίστα. Ζεστό, φιλόξενο και θυμίζοντας λίγο γαλλικό bistro, το Queen Bee αποπνέει πλήρως αυτή την cozy ατμόσφαιρα, που όλοι χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες, για να μπούμε στους ρυθμούς του -αρκετά αργοπορημένου για φέτος- φθινοπώρου. Συν ένα, φυσικά, τα πεντανόστιμα κρουασάν του μαγαζιού, που μάς ταξιδεύουν στο Παρίσι.
Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Αθήνα 10676
Τηλέφωνο: 2107209933

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b