MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Ναυάγιο: Η αληθινή ιστορία της φοιτήτριας από τα Χανιά που θυσιάστηκε για να σώσει δεκάδες ζωές

Η νέα σειρά του Mega έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, καθηλώνοντας τους τηλεθεατές.

Monopoli Team

Μια πραγματικά εκπληκτική ιστορία ηρωισμού και ανιδιοτέλειας κρύβεται πίσω από τη Φωτεινή Σαραντάκη, την τηλεοπτική ηρωίδα της σειράς «Το Ναυάγιο» του Mega, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, που αναπαριστά το τραγικό ναυάγιο του «Ηράκλειον» το χειμώνα του 1966, όπου 191 επιβάτες χάθηκαν. Η νεαρή γυναίκα που υποδύεται η Ελίζα Σκολίδη είναι η 22χρονη Άλκηστις Αγοραστάκη, η οποία έχασε τη ζωή της παλεύοντας γενναία με τα κύματα, προσπαθώντας να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.

Εκείνη τη μοιραία νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου 1966, η Άλκηστις Αγοραστάκη από τα Δελιανά Κισάμου της Κρήτης, επιβιβάστηκε στο πλοίο, το οποίο αναχωρούσε από το λιμάνι της Σούδας με προορισμό τον Πειραιά. Ήταν φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ετοιμαζόταν να δώσει τις τελικές εξετάσεις για το πτυχίο της. Ωστόσο, η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια γι’ αυτήν.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικά άγριος, το κρύο τσουχτερό και οι άνεμοι αμείλικτοι. Οι αρχές είχαν, ως εκ τούτου, απαγορεύσει τον απόπλου των μικρών σκαφών. Το 40.000 τόνων πλοίο, ιδιοκτησίας της εταιρείας Τυπάλδος, ωστόσο, θεωρούνταν αβύθιστο. Το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, αλλά η καθυστερημένη άφιξη ενός φορτηγού ψυγείου 25 τόνων που μετέφερε πορτοκάλια προκάλεσε καθυστέρηση περίπου είκοσι λεπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαθήλωσε τους τηλεθεατές η ερμηνεία του Λεωνίδα Κακούρη στο Ναυάγιο12.09.2018

Ο τότε Λιμενάρχης Χανίων εξέφρασε την άποψη ότι το μεγάλο φορτηγό δεν έπρεπε να επιβιβαστεί, δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, η συμβουλή του δεν εισακούστηκε. Το «Ηράκλειον» απέπλευσε για το τελευταίο του ταξίδι, όπως αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Το Ναυάγιο»: Τι αποκαλύπτουν οι πρωταγωνιστές για τη συνέχεια12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b