MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Λαμπέτη

Η Θεατρική Ομάδα «Μυθωδία» παρουσιάζει το έργο του Μαρκ Χάντον, «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» διασκευασμένο για εφήβους και ολόκληρη την οικογένεια.

| Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Monopoli Team

Η Θεατρική Ομάδα «Μυθωδία» από τον Νοέμβριο ξεκινά τη συνεργασία της με το Θέατρο «Λαμπέτη», όπου θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;» διασκευασμένο για εφήβους και ολόκληρη την οικογένεια.

Το βιβλίο του Μαρκ Χάντον αμέσως μετά την έκδοσή του μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έχει ήδη κατακτήσει δεκάδες βραβεία παγκοσμίως. Διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Σάιμον Στήβενς, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παγκόσμιου θεάτρου τα τελευταία χρόνια.

Το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Κρίστοφερ ξέρει πολλά για τα μαθηματικά και τη φυσική και ελάχιστα για τους ανθρώπους. «Φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα».

Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Η έρευνα όμως αυτή, αναπάντεχα, θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μεγάλης αλήθειας για την χαμένη από καιρό μητέρα του.

Σε όλη αυτή την απρόσμενη περιπέτεια, ο Κρίστοφερ καλείται να αποκωδικοποιήσει τον ακατανόητο κόσμο των «μεγάλων» και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν… Τα συναισθήματα και οι ανθρώπινες σχέσεις αποδεικνύονται πιο περίπλοκα από την αστροφυσική κι αυτός ο γρίφος δε μοιάζει με μαθηματική πράξη.

Η συγκινητική του ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και όσους τους περιβάλλουν, όπως η αναζήτηση της ταυτότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις και κυρίως η δυσκολία στην επικοινωνία…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρκ Χάντον
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Μουσική: Γιάννης Μαθές

Παίζουν: Μαρία Δελετζέ, Θωμάς Θάνος, Μάχη Μακρίδου, Μάριος Μαριόλος, Φάνης Μιλλεούνης, Στέφανος Παπατρέχας, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γεράσιμος Σκαφίδας, Νίκη Σκιαδαρέση

Τιμές Εισιτηρίων: Μειωμένο 10€, Κανονικό 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 Νοεμβρίου
Πληροφορίες: Ομαδικές κρατήσεις, σχολεία: 2103806274 Εύη Κουρεμένου, Τηλέφωνο ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια: 2106457086
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 14:30 (Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30)
Διασκευή: Νικορέστης Χανιωτάκης
Βοηθός Σκηνοθετη: Πηνελόπη Σκαλκώτου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/poios-skotose-ton-skylo-ta-mesanyxta/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b