Το Θέατρο Ergon εγκαινιάζει το «Open Stage»: Παραστάσεις με 15 ευρώ κάθε Πέμπτη
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο Θέατρο Ergon εγκαινιάζει το «Open Stage», έναν νέο θεσμό πολιτιστικής πρόσβασης που επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με το κοινό, προσφέροντας κάθε Πέμπτη επιλεγμένες θέσεις παραστάσεων στην ειδική τιμή των 15 ευρώ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΜε την πεποίθηση ότι η τέχνη δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη, το νέο Θέατρο Ergon, με ιδρυτή και καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Βάλαρη, παρουσιάζει το Ergon | Open Stage, μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να καθιερώσει την Πέμπτη ως μια ξεχωριστή ημέρα θεατρικής συνάντησης.
Εμπνευσμένο από την ιστορική παράδοση της «Λαϊκής Απογευματινής», αλλά με σύγχρονη φιλοσοφία και αισθητική, το Open Stage επαναφέρει την ιδέα ενός θεάτρου ανοιχτού, ζωντανού και προσβάσιμου σε όλους.
Κάθε Πέμπτη, επιλεγμένες θέσεις των παραστάσεων του Ergon θα διατίθενται στην ειδική τιμή των 15 ευρώ, δημιουργώντας μια σταθερή δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτικές θεατρικές παραγωγές.
Το Open Stage δεν είναι μια περιστασιακή εκπτωτική ενέργεια. Είναι μια συνειδητή πολιτιστική επιλογή. Μια πρόσκληση προς τους νέους, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, ανέργους, αλλά και κάθε θεατή που επιθυμεί να εντάξει το θέατρο πιο ουσιαστικά στην καθημερινότητά του.
Παράλληλα, σε επιλεγμένες Πέμπτες, η θεατρική εμπειρία θα επεκτείνεται πέρα από την αυλαία, με ανοιχτές συζητήσεις και συναντήσεις του κοινού με τους δημιουργούς και τους συντελεστές των παραστάσεων.
«Θέλουμε ένα θέατρο που να μη δημιουργεί αποστάσεις, αλλά να τις καταργεί. Έναν χώρο όπου η τέχνη συναντά την κοινωνία και ο θεατής αισθάνεται ότι ανήκει. Το Open Stage γεννήθηκε από την ανάγκη να ξαναδώσουμε στο θέατρο τον χαρακτήρα μιας ανοιχτής, συλλογικής εμπειρίας. Γιατί ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο των λίγων. Είναι δικαίωμα όλων».
Η πρωτοβουλία ξεκινά με τη «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τη Λυδία Κονιόρδου στον εμβληματικό ρόλο της Φραγκογιαννούς και σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Μια παράσταση που συνομιλεί με διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα και σηματοδοτεί την καλλιτεχνική φυσιογνωμία της νέας σκηνής.
Το Open Stage φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν σταθερό θεσμό του Ergon, που θα συνδέει την καλλιτεχνική δημιουργία με την κοινωνική συμμετοχή.
Ergon – Το Θέατρο ως Πράξη
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Το Θέατρο Ergon εγκαινιάζει το «Open Stage»: Παραστάσεις με 15 ευρώ κάθε Πέμπτη
- Λύκοι, του Ντίνου Σπυρόπουλου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Μικρό Παλλάς
- Μα Τι Πατριώτισσες!: Μια άκρως Drag 28η Οκτωβρίου στο Big Bar Athens
- Ο «Προθάλαμος Δ» επιστρέφει στο Εθνικό: Μια ιδιότυπη σκηνική σύνθεση-διάλεξη αρχιτεκτονικής και θεάτρου
- Το Λάθος: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Ταλίν για την ταινία του Θεόφιλου Παπαστυλιανού