MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι διωγμοί του Καζάκου και της Καρέζη από την Χούντα και η παραλίγο κουμπαριά με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο

Όσο η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος πολεμούσαν τη Χούντα, τόσο αυτή τους… κυνηγούσε! Παρ΄ολίγον μάλιστα να… κουμπαριάσουν και με αυτή.

Monopoli Team

Ο Κώστας Καζάκος, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, υπήρξε παντρεμένος με την εμβληματική ηθοποιό Τζένη Καρέζη, από το 1968 μέχρι το 1992, με την οποία απέκτησε τον γιο τους, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο.

Καζάκος και Καρέζη πέρασαν πολλές περιπέτειες στον κοινό τους βίο και ιδίως έχοντας απέναντί τους τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Η Τζένη Καρέζη, είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον δεύτερο σύζυγό της Κώστα Καζάκο, μόνο που δεν το θυμόντουσαν. Το φθινόπωρο του 1966, τα έφερε έτσι η ζωή που οι δυο τους θα πρωταγωνιστούσαν στην ταινία «Κονσέρτο για πολυβόλα». Όσο περίμεναν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, έκατσαν οι δυο τους και έπαιξαν τάβλι. Θα έπαιζαν και για τα επόμενα 27 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Τζένη Καρέζη μέσα από πέντε εμβληματικούς ρόλους της12.09.2018

Ο Κώστας Καζάκος ήταν κομμουνιστής και κοντά του η Τζένη Καρέζη απελευθέρωσε το επαναστατικό της πνεύμα. Πέρασαν δύσκολα αμφότεροι από τη Χούντα, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν πολλάκις, ενώ για ένα διάστημα ο Κώστας Καζάκος δεν ήξερε που βρισκόταν η σύζυγός του, την οποία είχαν κλείσει στην απομόνωση.

Διώχθηκαν αγρίως από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, τον Ιούνιο του 1973, όταν μαζί «ανέβασαν» την παράσταση το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στην οποία συμμετείχε και ο Νίκος Ξυλούρης. Ένα έργο με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, που λογοκρίθηκε, αλλά παρ΄όλα αυτά είχε «μυστικά μηνύματα» και κατάφερε να γίνει σύμβολο κατά της χούντας.

«Έπρεπε να είναι κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, να κλείνει μέσα του πολλή ρωμιοσύνη… Και μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, να μιλήσουμε για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες… και πάνω απ’ όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Ο Κένεθ Μπράνα κλείνει τους λογαριασμούς του με την Άγκαθα Κρίστι12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b